Summa summarum 2012

Summa summarum 2012Ett litet samlingsinlägg för 2012 är väl till pass och jag börjar med det som troligtvis är årets bästa bild på mig och min kille och definitivt den bästa gifen som gjordes. Nedan följer en blandad kompott från året som gått.

Tre vuxna händelser


Jag började jobba på Great Works. 
För första gången i hela mitt liv var det jobbet som skulle vara min huvudsakliga sysselsättning och inte studier. Nästa vecka har jag varit anställd i ett år.

Joakim och jag köpte en lägenhet
Efter att ha bott i andrahand ett bra tag bestämde vi oss för att köpa. Först siktade vi på Midsommarkransen och till och med Hägerstensåsen men det fanns inget där vi gillade för ett överkomligt pris. När vi väl började titta innan för tullarna gick det inte mer än en vecka innan vi var med lägenhet och vips blev vi söderkisar.

Åkte på charterresa på min första semester
Joakim och jag slog på stort och bokade charterresa under vår första gemensamma semester. Vi åkte till Kroatien och jag blev halvt knäpp de första dagarna för det fanns inte ett dugg att göra och efter klockan 22 var omgivningen nersläckt, stängd och hela byn låg och sov. Efter dag tre-fyra någonting lärde jag mig att ligga still i solstolen och läsa en bok.

Tre maskerader


Clockwork Orange by Marc Jacobs
Ett stort gäng från jobbet körde ultraviolence och hängselbyxor på Marc Jacobs årliga Halloweenfest. Tyvärr var inte musiken särskilt bra och dansgolvet obefintligt. Mjölkbaren på andra våningen var däremot hemskt fin.


Födelsedagskalas med temat Flora och Fauna. 
Jag fyllde 24 och bestämde att det skulle bli maskerad. Det kom allt från gräslökar till kentaurer och från högtalarna hördes band som Grizzly Bear och Guns and Roses


Halloween
Jag sminkade mig som ett skelett och Joakim lindade in sig i tyll och troligen var vi läskigast på tunnelbanan ut till Elin där vampyrer, dockor, mördarhundar och ögonbål väntade på oss.

Tre mest lästa inläggen under 2012


En praktikintervju
Blogginlägget om den praktikintervju jag hade på en av de större reklambyråerna i Stockholm där jag träffade en mycket arrogant creative director fick mycket mer gensvar än jag trodde vilken var väldigt kul och väldigt skönt att det fanns andra som jobbat längre inom reklambranschen som ville få bort detta.
Av en bekant som då pluggade på Berghs (skolan som ansågs bättre än andra av creative directorn) fick jag höra hur några som kom från precis denna reklambyrå (dock har jag inte öppet skrivit vilken reklambyrå det handlar om) stod framför klassen i 20 minuter och berättade att de visst är en snäll byrå och att de visst tar in praktikanter från andra ställen.

Cirkuslådor
Mina pyssellådor kommer på andra plats, härleder detta till att bilderna på lådorna rullar runt på Pinterest i andra människors inspirationsmappar.

Nu ska vi prata om ångest
Här berättar jag om min panikångest. Jag funderade länge på hur det skulle skrivas och hur det skulle mottas, men skrev det till slut ändå. Jag har fått både kommentarer och mail om andra som är i samma situation, har vänner eller familj som också får panikångest. Jag har även fått mail från några som har känt igen sig, men inte vetat vad som varit fel tidigare och nu har sökt hjälp. Så det känns bra om man har kunnat hjälpa någon att förstå, även om alla upplever depressioner, panikångest och utmattningsdepressioner på olika sätt.

Tre pyssel

Trädet
Jag hittade en stor hög gallrade småträd som snart skulle brännas upp, så jag tog med mig ett upp i lägenheten, sågade med brödkniven och målade med akrylfärg. Det skulle vara en klädhängare men blev ett skoträd. Alla borde ha ett skoträd.


Krokobjörnen
Samarbetet med Karins Konstgrepp resulterade i detta fantastiska smycke. Vi får hoppas att det nya året för oss samman fler gånger. Ni ser ju, det blir magi!

Alkemistens fjäril
Jag började pyssla med silverlera under året och när det blev vår låg det plötsligt en torkad fjäril mellan glaset i balkongfönstret. Jag provade att pensla den stackars fjärilen med blöt silverlera och när jag brände leran försvann fjärilen. Kvar blev något till synes oerhört skört som jag fortfarande inte har bestämt vad det ska bli av.

Tre personer jag lärt känna

Rubylove
Visserligen föddes Ruben i November 2011, men det är ju faktiskt under det här året jag har fått lära känna honom. Han är en myskorv som gärna kramas, somnar gör han bäst om han får pilla någon i håret, dansen börjar så fort han hör några toner (det räcker med att man nynnar lite) och gladast blir han om man bygger en koja åt honom och när han får sitta i lådor.


Filip 
Det här är  nog den person jag lärt känna mest under året. Han började på Great Works tidigt i våras och är nog den personen med bredaste men samtidigt nischade musiksmaken jag känner. Han, Elin och jag har blivit en riktigt behaglig trio och Filip har hunnit skriva en låt till mig under den tid vi känt varandraFrida
Den här damen träffar man på de mest besynnerliga platserna och det första halvåret sågs vi bara för att universum uppenbarligen tyckte vi skulle träffas. Hon är från Umeå och känner Joakim (och bröder) sen tidigare och de gånger vi ses avslutas det oftast med varsin portion chili cheese på Max.

Tre övriga saker att minnas


Tatueringen
Min bild ”Men kom då!” blev förevigad på en bloggläsares kompis arm.Regatta
Det här fiket i finland där man fick pengar när man tog påtår på kaffet.Midsommarafton 
En dag då vi inte alls visste vad vi skulle göra, för att sedan hamna på Gröna Lund där vi försökte hinna med alla berg-och-dalbanor och senare blev det nattlig musik i vår lägenhet. Kanske en av de bästa dagarna 2012.

5 thoughts on “Summa summarum 2012

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *