Helsingfors dag tre och fyra

Helsingfors dag tre och fyraEn gammal korridorsgranne bor i Finland, så vi mötte upp henne och hon tog med Joakim och mig till Fazercafét.Där drack vi varm choklad gjord på Mariannegodisar.Och tittade på monument i hennes barndomskvarter.


Och till ett fantastiskt litet café där taket i den stugan var fullt av grejer. Allt från färgglada klackskor och håvar.Joakim åt en pirog med äggsmör, för det fick vi veta att man skulle äta i Finland.Och drack JaffaVi saknade en euro till vårt fika, men vi blev övertalade att betala det nästa gång vi kommer. Dessutom hade de som regel att för varje påtår man tar så får man 5 cent. Ja ni hör ju vilket knasigt ställe.Fin utsikt var det dessutom.På kvällen mötte vi upp Joakims familj för en måltid på en finsk restaurang. Det var valborg och hela staden pryddes av ballonger, serpentiner och studentmössor.


Efter middagen serverades kaffe i en gammal termos och gjorde att vi höll oss vakna under hela Kristina från Duvemåla, på Svenska Teatern, som egentligen var presenten Joakims föräldrar hade fått.Vår sista dag försökte vi smälta in bland lokalbefolkningen trots vår brist på studentmössor.Och hängde lite i den park där det kändes som att hela Helsingfors hade picknick, första maj till ära.
Sen åkte vi hem igen.

5 thoughts on “Helsingfors dag tre och fyra

  1. Varm choklad med Marianne? Kors i krösamoset. Älskar Fazers choklad med krossad Marianne. Kan knappast bli mindre sensationell när upphettad och toppad med grädde.

  2. Nej men, vi måste ju ha varit på samma föreställning och tänk att jag inte såg dig! Skulle absolut ha sagt hej och att jag tycker att din blog är alldeles alldeles underbar!
    (Vi hängde antagligen i samma park på första maj också, men där skulle jag nog inte ha sett dig, fast avsaknaden av studentmössa borde ju ha gjort det lite lättare…)
    En bloggares syster såg jag dock i teaterns kaffekassa, måste rekommendera: karin.ratata.fi

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *