När zombisarna anfaller

När zombisarna anfaller

Kanske har vi sett för mycket film men jag är ju inte den enda som drar paralleller mellan den hemska händelsen med Miamizombien och en möjlig kommande zombieapocalyps. Myndigheter mörkar självklart det hela genom att säga att det är droger och tillfälligheter. Fantastiska Hanna Fahl skriver mer om det här.
Så nu är det bara att gå igenom alla zombier man mött genom filmer och serier och studera ordentligt, träna konditionen (förslagsvis genom iPhone-appen Zombies, run!) och kanske öva lite knivkastning.

Möjligen blir det en värld likt The Walking Dead, men för er (och jag) som gärna skulle bosätta sig i en pastellig femtiotalsidyll så tycker jag att vi kan inspireras av den kanadensiska filmen FIDO i trailern nedan:

Skulle det nu vara så att ni hellre ser något annat invadera jorden så kan jag rekommendera BBC:s miniserie The Day of the Triffids från 1981 som istället handlar om köttätande blommor. Det kan passa bra i dessa prunkande tider men jag kan inte lova er att ni kommer känna er säkra på att blommorna stannar där de ska när ni traskar genom trädgården en solig eftermiddag.

One thought on “När zombisarna anfaller

  1. Fahls krönika var vidrig. Det är så lätt att skämta om saker på andra sidan jorden, svårare att skoja om allt sjukt här. Hade "zombieattacken" skett utanför köksfönstret hade hon nog inte varit lika lustig. Heller hade inte någon tidning vågat publicera en busig artikel om det inträffade. Med risk för att uppfattas som sinnessjuk avstår gärna pressen från sådant.

    Tänk om det hade drivits om Mangs skjutningar och gjorts paralleller till Counter-Strike, hur äckligt hade inte det varit? Men nu skedde överfallet på andra sidan jorden. I USA. Fiktionens hemland. Nästan lite häftigt ju. Som på film typ. Eller? Vidrigt säger jag bara.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *