En kommentar (med en fråga)

En kommentar (med en fråga)


Du är ju så himla sjukt duktig! Tror inte du förstår hur mycket du inspirerar.
Vad har du gått för utbildningar? Du är ju SÅ en av mina förebilder! Du är sjukt ball och jag får alltid inspiration från dig, helt underbart.
Allt det du gör gör en glad liksom i själen, jag tänker börja studera, vill köra dekoratör, reklam, webbdesign, illustration, när jag går in på din blogg och kikar så blir jag bara mer och mer pepp!
Tack för en så jädra nice blogg, du rockar!
/ Martina


Först: Tack och tack och tack och tack! Jösses, här sitter jag och får megalomani av bara farten.
Sedan: Såhär ser mitt utbildningsliv ut, saxat från frågestunden tidigare i år.

Björnåkersskolan, Burträsk
Grundskola, 9 år

Anderstorp, Skellefteå
Samhällsekonomiska programmet, 3 år

Université Paul Cezanne, Aix-en-provence
Franska, och histoire och presse på franska. Men det hör ihop allting. Språklektionerna var obligatoriska, sen skulle man välja två kurser till från en lista och utöver det var det några lektioner phonetique där man fick sitta i bås och lyssna på sig själv prata och lära sig att sucka ut sista delen av orden på rätt sätt.

Karlstads Universitet
Kulturvetenskap I, 30hp.
Konst och design I, 30hp
Bildberättande: Serieteckning, illustration och visualiserade idéer, 30hp
Kreativitet i praktiken, 7,5 hp
Visuell kommunikation II , 30hp
User Innovation, 30hp

Helt enkelt ett ihopplock av universitetskurser, en kurs till på C-nivå och jag kan ta ut en kandidatexamen. Men det blir kanske någon gång i framtiden.

YH Göteborg
Reklam och marknadsföring, inriktning art director.

Dessutom har jag har i mitt liv i skolbänken hoppat av:
En gymnasieutbildning:
Jag började på Estetisk bild, men trivdes inte alls och saknade många av de teoretiska ämnena. Efter tre månader med lågt blodvärde och vantrivsel gick jag till rektorn. Egentligen hade det gått för lång tid för att byta, men jag lyckades övertala henne att jag skulle klara av det. Samhällsmedia var planen, men då den utbildningen var full blev det samhällsekonomi. Det funkade himla bra det med och att få driva UF-företag sista året var sjukt lärorikt.

En folkhögskola:
Östra Grevie utanför Malmö hade jag hört att man skulle gå innan Beckmans, Konstfack och de andra skolorna. Så jag sökte och kom in men klarade tre veckor där, hatade det och det kändes inte som att det fanns någon energi. Det kändes länge som ett misslyckande att hoppa av, men flyttade till Karlstad där jag skulle komma att trivas bättre efter ett tag.

En universitetsutbildning:
I paniken av att försöka hitta något jag ville plugga efter fadäsen med folkhögskolan så började jag läsa dubbelt på Universitetet. Jag tänkte att Kulturvetarprogrammet skulle passa mig, det var intressant men jag trivdes kanske inte som fisken i vattnet. Så efter en termin med Marshall Mcluhan, filmhistoria och Dadaism hoppade jag av även det och fortsatte med konstkurserna. Dock var det sjukt intressant och jag har haft en del bra användning av det.

Sen har jag alltid skapat på alla sätt man kan hemmvid.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *