När jag blev vuxen

När jag blev vuxenKlirret av koppar från köket och viskningarna på andra sidan dörren när man var liten. Ett litet pirr i magen och sedan det mörka rummet som lystes upp av tårtljusen. Äppeljuice i glaset, solljuset i morgontrötta ögon och nyplockade jordgubbar.
Att hitta på något kul för någon annan, göra deras dag viktig. Hitta på något oväntat, fint. Eller kanske en skattjakt.

Jag fyllde 26 år  i torsdags och är inte längre ungdom enligt biljettsystemen. Jag är vuxen, men hur vuxen jag än blir så tänker jag aldrig sluta gilla födelsedagar. Även om det egentligen är en helt vanlig torsdag.


Till kvällen hade jag bokat bord till mig och Filip på Le Rouge! Jag har velat gå dit länge och en detta var en ypperlig anledning!Där inne är det rött, rött, rött och pampigtJag åt piggvar. Den var helt okej men måste tyvärr säga att det inte riktigt levde upp till priset eller lokalens tjusighet. Så jag fotade fransarna istället.Nästa gång ska jag därför bara gå till denna del och låtsas vara i ett dekadent Paris på 20-talet och beställa rött rött vin och absinth.

Det är ju inte så dumt det heller, tycker denna vuxna person.

3 thoughts on “När jag blev vuxen

  1. stort grattis, annika! så fint du matchade le rouge. har bara varit där en gång för flera år sedan, men drinkdekadens nu på senare tid måste ju verkligen hända. så fint där.

  2. Grattis! Känner igen mig! Så jäkla konstigt att man inte längre kan skylla på saker för att man är ung… i mitt huvud är jag liksom 17.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *