Att pochera ett ägg

Att pochera ett ägg

Såhär gör jag när jag pocherar ägg. Det är min bror som lärt mig och lika besatt blev jag av det som han redan var. Jag har hört att den vita som blir över den ska slängas eller skäras bort. Men jag tycker att allt gott ska ätas, så jag gör inte så.

Pocherade ägg är bäst som frukost på helgerna och jag tycker det ska ätas som i filmen med halloumi och rostad bröd av något slag.

11 thoughts on “Att pochera ett ägg

  1. jesus! ser bäst ut. aldrig ätit och har inte grejer som behövs, men väl hemma i sverige ska jag köra hårt. finast film med.

  2. men gott! jag brukar göra det med vitvinsvinäger, har inte ätit med halloumi dock – måste testas!

  3. Finns på menyn på mitt jobb. Serveras på rostat bröd med stekta cocktailtomater och svamp och vill man så kan man välja till gravad lax eller stekt bacon. En riktigt populär bakislunch vill jag lova!

  4. Litet tips från en pocherare till en annan. Låt vattnet lugna ner sig lite innan du häller i ägget, så att virveln inte är lika stark. Då får du en jämnare form. Smakar så klart lika gott hur som!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *