Klädutmaningen 2.5

Klädutmaningen 2.5


Belinda startade ett projekt där hon skulle ha på sig sina 62 klänningar på lika många dagar, jag blev inspirerad och räknade ihop mina till dryga hälften, alltså i princip alla mina kläder (det finns ungefär fyra kjolar, någon blus, ett par jeans och lite träningskläder däri också).

Man kan säga att det jag nu påbörjat är en begränsad variant av Klädutmaningen 2.0. Jag tror vi kallar den Klädutmaningen 2.5.

Under 35 dagar ska jag ha på mig mina 35 klänningar. Innan dessa är avverkade får inga nya klänningar köpas in.
Detta är ett sätt att hitta tillbaka till kläder man glömt och inte känna att man behöver nytt hela tiden, men även en chans att rensa garderoben från de plagg som möjligtvis passar bättre i någon annans garderob.

Jag använder Instagram och taggar mina bilder med #35dresses (trots att det låter lite som en uppföljare till den där filmen om hon som är ständig brudtärna). Det gör det lätt att komma ihåg vilka klänningar som använts och gör det även lättare att hålla uppe peppen den dagen man bara vill ta på sig sin gamla favorit.

Och nu till saken: Jag utmanar dig!
Det behöver självklart inte vara klänningar, du kanske har skor så många så de börjar ta sig in i skafferiet, så många mössor att din garderob tror att det är konstant vinter eller byxor i alla färger som finns.
Maila eller skriv gärna en kommentar om du hakar på och om du dokumenterar på något sätt så man kan följa.

22 thoughts on “Klädutmaningen 2.5

 1. Du Ankis!
  Hur gör du med balblänningar o så vidare.. och fina för små klänningar? Jag vill vara meeed! 🙂

 2. Detta var ju farligt! Jag tänkte.. 35, oj det är många klänningar.. så många kommer inte jag upp i.. men så böjade jag räkna…. hamnade på 53 typ Oj Oj…

 3. Jag har länge haft köpstopp på klänningar (och fetaost). Nu har jag avskaffat det, jag var ju ändå ganska kass på det. Det där med självdisciplin och materiell lycka, du vet. Problemet är bara att nu när det är green light hittar jag ingenting. Inga fina klänningar. Inget som kittlar sådär extra bra i knävecken. Suck.

 4. Okej! Här kommer mina! Men min blogg ska fräschas upp 🙂
  Ett ypperligt tillfälle att göra det nu när jag leker med klänningarna!

 5. cool har ett 60tal klänningar själv så jag är lätt på ett köpstopp borde ha införts för länge sedan btw. heter tesas på instagram. nån plan på hur vi ska gå tillväga mer än att fota varje dag?

 6. Vad kul, Jag vill också vara med! Men eftersom jag inte har ett överflöd av klänningar eller någon annan typ av plagg i garderoben så ändrar jag utmaningen lite och kör en mönster-månad!
  Ett nytt mönstrat plagg varje dag från och med idag.

  Heter ejan på instagram och annars finns jag på: ttt-truth@blogspot.com

 7. Kul att du blev inspirerad! Man har ju så HIIIMMMLA många plagg hemma som man aldrig använder, och ändå säger man "åh, jag har INGET att ha på mig" Let's starta ze ispiration 🙂

 8. Roligt att sånt här florerar på nätet. Förrförra veckan införde jag köpstopp och måste bli kreativ för att inte tröttna på garderoben. Har inte bestämt hur länge det ska pågå men hoppas på att jag klarar mig ett helt år! Jag lägger upp några outfits på bloggen men pysslar mest med annat för att hålla mig sysselsatt.

 9. ett annat bra knep när man vill utmana sig själv att börja använda fler av de kläder man redan har i garderoben är att ha sönder sin tvättmaskin. Riktigt intressant faktiskt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *