Tre bloggar om konst

Tre bloggar om konst

Designbloggar i all ära, men ibland vill man titta mer på konsten. Det är svårt att hitta de där guldkornen som gör det lätt att ta till sig och ger en viljan att se mer. Här tre stycken jag gillar.

Först här ovan The Jealous Curator som bloggar om alla de konstnärer man blir avundsjuk på för att man inte kom på det att göra det de gjort först.


Fluxblog har jag skrivit om förr, men den måste vara med på den här listan ändå. Dessutom uppdaterar de lite mer sällan nu, så i hopp om att några fler besökare ska ge dem en liten knuff i rätt riktning tycker jag att ni ska gå in och titta.

Piet Mondriaan har mitt absoluta favoritupplägg med inlägg synonyma till varandra. Från kylskåp till konst om tempereatur och installationer där platsen ett punkband precis spelade på snabbt kyldes ner till så all svett blev is till stolar som ändrar färg beroende på temperatur till stolar med ljus på till skulpturer med möbler på varandra. Och så vidare. Jag älskar att man börjar titta på kopplingarna mellan inläggen och det kan göra verken än mer intressanta.

Har ni några fler tips?

4 thoughts on “Tre bloggar om konst

  1. lite orelaterat men, jag undrar en sak bara ang dina fina akvarellillustrationer!
    Gör du dom på ett ljusbord, alltså med en blyertsskiss under eller liknande?
    Jag har börjat lite med akvarell och tycker att det är så svårt att bara köra akvarellen utan någon skiss att utgå ifrån..

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *