På taket om natten

På taket om natten

Jag var sjutton år när jag slutade ta bussen varje dag fram och tillbaka till gymnasiet 4 mil bort. Jag flyttade in i en 23 kvadratmeter stor lägenhet som var 14 grader varm på vintern och så varm på sommaren att det enda som fanns att göra efter cykelturen uppför backen var att slänga av sig alla kläder och sätta sig i duschen en stund.

Lägenheten hade ingen balkong, men ett tak precis utanför fönstret som man kunde sitta på (fast man antagligen inte fick). Vi satt där mest hela tiden. Ibland när somrarna tog slut och det inte var ljust hela nätterna brukade jag lägga mig ensam därute med en filt runt mig och titta på stjärnorna och lyssna på musik högt i hörlurar, lugn elektronisk musik med bestämd bas.

Det är precis där jag hamnar när jag lyssnar på nya albumet från m83, där eller i ett kolsvart rum liggandes på golvet med blicken i taket och låter musiken ta över. Så jag tänkte att ni skulle få dela den känslan lite och delar därför med mig en playlist med både låtar jag lyssnade på då, mellangamla låtar och låtar som kommer gå varma i höst.

Playlist: På taket om natten

5 thoughts on “På taket om natten

  1. Låter som en dröm att ha ett hustak att ligga på om nätterna. Sen tack för du har räddat mig från många fler djupa veck i pannan. Som jag har undrat vem som har gjort Midnight city:)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *