boende

boende


Hela helgen tog det att vårstäda lägenheten, men fint som sjutton blev det. Lite ommöblerat, skurade golv och noggrannt tvättade fönster (jag skojar inte när jag säger att ett fönsterpar tog över två timmar att göra rent. Persienner fulla med svart stadssmuts är inte att leka med).
Trots att nästan första gången jag hörde någon nämna den här ön var i samband med en trist hamburgare (”Den här är som Hisingen, ful från vilket håll man än kommer”) så tycker jag det är väldigt trivsamt. Går man åt ena hållet hittar man en skog som nu i dagarna var fylld av vitsippor precis i början att slå ut. Vitsippor är min favoritblomma, näst efter skogsstjärnor.


Sen finns det ett fint torg, där kan man köpa en bukett med vide. Och lite längre bort finns en fantastisk butik som man kan hitta allt ifrån brickor med lågupplösta bilder på Daniel och Victoria, sladdar av alla de slag och lite påskfjädrar.

Tyvärr blir vi av med lägenheten den 1 juli. Har faktiskt ingen aning var vi hamnar då och det känns lite jobbigt. Tycker inte om denna lägenhetsmarknad.

5 thoughts on “boende

  1. Ja hisingen är ingen fel plats att bo på! Gemytligt! Jag skulle tipsa dig om att söka dig till privata bostadsmarknaden. Där kan man ha riktigt tur och behöver inte så i kö i hundra år. Testa Akelius!

  2. jag har en lägenhet i gamlestan (3700:-) som jag hyr ut, men inte så länge. bara tills det att den blivit såld.

  3. Min erfarenhet säger att de flesta som som uttalar sig så om Hisingen, är inte Göteborgare själva. Visserligen har jag bott i de centrala stadsdelarna hela mitt vuxna liv, men jag är uppvuxen på Hisingen och det kommer alltid att ligga lite varmt om hjärtat.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *