rosetten

rosetten

Klicka här för stor bild.

Ni var många som undrade hur man gör en rosett av sitt hår. Det finns säkert lite olika tekniker, men för att visa hur jag gör ritade jag några instruktioner i helgen.
Jag delar tofsen i tre delar, två stora och en mindre. De större brukar jag tupera lite för att få mer volym och för att rosetten ska hålla ihop bättre, sen formar jag den ena till en ögla, nålar fast och sen gör jag likadant med den andra.
Den korta delen ska bli rosettens band i mitten. För att hålla det fint sätter jag först fast den på den på den sida av rosetten som kommer synas mest (ni ser det på rad tre), sen viker jag den till andra sidan och fäster där och håret som blir över smyger jag in i rosetten och gömmer. Sen spraya i mängder om du vill att det ska hålla länge.

Jag hoppas att det hjälper till lite. Om ni tycker instruktionerna fungerar bra så får ni gärna sprida dem som ni vill på egna bloggar och så vidare. Ni kan även skriva ut den stora bilden och ha den i badrummet om det så skulle behövas någon gång. Men säg gärna att det är jag som gjort den och länka tillbaka hit.

10 thoughts on “rosetten

  1. men herregud Annika, jag har sagt det innan och jag säger det igen- du är helt genial! du bara är min favoritkonstnär, så är det bara.

  2. Åh, Du gör verkligen superfina illustrationer, och din blogg känns himla kreativ och inspirerande. Du är den enda jag vet om som går Reklamakademien och tänker därför passa på att fråga dig lite om utbildningen, om det går bra. Jag har nog planer på att söka när arbetsproverna kommer upp till hösten, fast med inriktning copy. Vad tycker du om utbildningen hittills? Upplevde du det som svårt att bli antagen och behöver man några särskilda förkunskaper innan man söker? Har ni fått några slags indikationer på hur det kommer att se ut på jobbfronten när utbildningen är avslutad? Jag blir mycket tacksam för svar! Tusen tack på förhand! 🙂

  3. Hej! Tack för en bra blogg. Jag har en fråga, när du gjorde din kanin (med glaskulor som ögon) brände du den då i ugn? Gradantal? Och höll glaskulorna för det?

  4. Anonym: Jag köpte docklera på Panduro, den behövdes inte brännas i ugn alls och torkade rätt fort. Gå till närmsta pysselbutik och fråga! Den kostade nog kring 50kr det paketet jag köpte.. tror jag..

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *