Arbetsprover Konstfack

Arbetsprover Konstfack

Det här är mina arbetsprover till Konstfack. 
Första uppgiften handlade om att beskriva sitt liv, val och händelser som påverkat en. Jag valde att fokusera på kärleken och lät romantikern i mig komma fram och säga sitt. Sagan om fröken Hallonkvist är små historier om vinster och förluster skriven under pseudonym.
Boken är en pop-up bok gjord av sidorna ur en gammal världsatlas. Till bakgrund när jag monterade fast boken använde jag registret. Ställen som betytt saker, och som mer eller mindre är med i historierna, är samlade på ett och samma ställe (Burträsk till Karlstad). 
Frågan är om någon kommer se dessa.




Stjärnhimlen går att snurra
lyfter man på inälvorna hittar man..
…en hel hög fjärilar!
Sen är det lite dystert, bläck- och maskaraplumpade blommor fick visa det. 
Och till sist är det hjärtat som får bestämma. 
Stjärnhimlen får avsluta det hela
Andra uppgiften var att illustrera Myten om Ariadne. Den grekiskmytologiska historien om Ariadne som gav Theseus ett rött garnnystan så han skulle hitta ut ur labyrinten när han dödat Minotauren. Jag valde att fokusera på stackars Ariadne och hur Theseus efter att ha fört henne lycklig till en ö lämnat henne där för en annan ungmö. 

Havet är garn
Tredje uppgiften var att hitta på ett namn och göra en grafisk profil med logotyp, papperspåse, omslagspapper och skylt till en butik som säljer exotiska växter. Min butik fick heta Grow.
Omslagspappret användes som papperspåse med en liten hängare man trär på. Här är en instruktion. 
Och skylten växer fram
Fjärde uppgiften var att göra en affisch på temat Europas mittpunkt. Jag gjorde om Burträsk, såklart, och lite Norrland. 
Femte uppgiften var fria uppgifter. Jag samlade lite blandade illustrationer på en av kartongerna.
Sagan om tjejen som tappar bort sina fräknar på den andra. 
och lite naket på slutet. 
Det var allt, ni får ursäkta för att fotona av dem inte är perfekta. Men ni ser ju på ett ungefär. Idag har jag bara legat i soffan och slösett tv, nästansovit och inväntat det stora utbrottet av min pågående förkylning. 

25 thoughts on “Arbetsprover Konstfack

  1. Vilket arbete. Det är alltid fascinerande med människor som är sådär otroligt kreativa och har så mycket talang, som du.
    Lycka till!

  2. eh? kommer du INTE in så vet jag inte vad jag gör. kommer du in blir jag en i mängden som säger ”jag visste att du skulle klara det”.
    faktiskt.

  3. jag tar av mig hatten och tappar hakan. Annika jag vet att du är otrolig och varje gång du bevisar det så överträffar du dig själv och jag kan liksom inte förstå, hur bra och superduktig kan en person vara? Du spränger ju min världbild =) I LOVE YOU!

  4. Jamen jösses vad bra! Jag påbörjade arbetsproverna till konstfack, men gav upp tillslut. Bestämde mig för att ta en annan väg. Din väg ser ju dock ut att leda raka vägen in på konstfack.

    Håller tummarna!

  5. Sjukt imponerande. Hur lång tid tog det att göra vikboken?

    Det lär ju inte vara några problem att ta sig in på konstfack iallfal. hehe. =)

    Bra jobb.

  6. herregud annika, du kommer komma in så det bara smäller om det:) älskar allt. och jag vill fortfarande ha din smyckesträdsbok!

  7. med allt det där så måste du komma in på konstfack, för det är helt fantastiska teckningar och dylikt du har gjort!
    jag kom in för två år sedan (tackade dock nej till slut) och mina bilder var inte hälften så bra.
    jag önskar dig all lycka till!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *