Toussaints och kapporna på HM saknar knappar

Toussaints och kapporna på HM saknar knappar

Nu har vi fått lov, Toussaints-lov som det heter och är väl samma sak som det svenska novemberlovet med allhelgona. Tobias kommer åka till Barcelona i slutet på veckan verkar det som men själv är jag inte speciellt peppad på en tripp söderut. Vet inte varför, på något sätt är jag inte sugen på den spanska värmen. Kanske är det norrlänningen i mig som fortfarande väntar på iskalla nätter med snö och norrsken fast jag vet att jag får klara mig med ett iskallt frankrike där fönstrerna inte riktigt går att stänga.

Jag har upptäckt att jag inte har speciellt varma kläder med mig och det var lite dumt packat. Fast nog tror man väl att värmen ska hålla i sig ett tag när man åker till en stad nära medelhavet.

Jag satte mig ner och skrev en lista på saker jag behöver inhandla.
  • Jacka/Kappa/nåtsortsytterplaggsomhållerenvarm
  • En svart kofta
  • Skor (i och med att mina platta skor båda har sönderfallit och sulan lossnat)
  • Garn att virka vantar med
  • Den där boken till skolan
  • Varma kläder över huvud taget
  • Tuschpennor som inte är slut
  • Mera papper

Jag tog mig en sväng på stan och gick i allt från de stora billiga butikerna till de dyraste där jag inte riktigt vågade röra vid de fina klänningarna och väskorna. Till slut kände jag längtan för hemlandet och hamnade förstås på kära gamla HM. De har den finaste kappan där. Jag ville så mycket köpa den men hälften av knapparna har lossnat på den enda som finns kvar och jag har inte ens med mig nål och tråd så jag tänkte att det inte var värt det. Men fin är den ändå. Skor och kofta prickade jag dock av från listan med följde även en bamseblå klänning. Jag lovar att den är varm tillsammans med koftan och strumpbyxor och en sjal och en mössa.1. Kappa som jag inte köpt för den är trasig
2. Bamseblå klänning nu i mina ägor
I fredags följde jag med Benoit, hans nya flickvän (lite annorlunda, men vi skyller på att hon var från holland) och några av hans klasskompisar (Candy, Elodie, Florent och Max) på en Salon du Thé Där de spelade Simon and Garfunkel hela kvällen. Efter ett tag avvek Benoit och hans flickvän och jag stannade kvar med hans helfranska vänner och försökte hänga med i vad de pratade om och försökte säga något själv ibland också. Men det var trevligt trots mina bristande språkkunskaper. Jag sa att vi får göra om detta i januari och då ska jag tala flytande. Vi får se hur det går.

Svenskarna börjar ploppa upp lite här och där nu. Vi är som sagt bara en 4-5 svenskar på vår skola. Men lite överallt hör man svenska. Inte bara en utan flera gånger har det gått förbi medelålders par som sagt ”Det här ser ju ut som gamla stan”.
Jag har även träffat ett gäng svenskar som alla pluggar på den svenska folkhögskolan som finns här. De pluggar franska+bild, franska+företagspraktik (en av killarna jobbade i vinbutik och hade väl vissa förmåner där..), franska + samhälle och så vidare. Kändes skönt att lägga engelskan lite åt sidan en kväll och prata svenska. För franska pratar vi ändå inte så mycket utanför skolan.
Californientjejerna är också några jag hänger med lite då och då. De bor i en lägenhet lite skruttigare än vår (som tur är, trodde nästan det inte fanns någon värre) där de har en liten mus som springer omkring.
Anabell, en av Californierna

Tristessnöjen, märk väl Tobias i bakgrunden.. (se mer på nästa bild)

..såhär alltså

mera tristessnöjen (och anledningen till att mina pennor är slut)

One thought on “Toussaints och kapporna på HM saknar knappar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *