Skapandet

Skapandet


Grunden i mitt liv är att skapa saker, så är det nog. Ofta gör jag saker bara för skojs skull, internskämt eller att jag går igång på en diskussion och känner att den behöver passande bildmaterial, en logotyp eller något liknande. Så här kommer ett gäng mer eller mindre lyckade skapelser som ofta är relativt snabbt gjorda för att dela med mig främst till mina vänner.

Hångelhörnan är namnet på en chattgrupp jag har med Clara och Amanda. Det kom sig av att vi skulle hänga en kväll och sa att det var ”singelfest”, egentligen mest för att personerna med partner som annars är med, Karoline och Klara, inte skulle vara med. Gruppen fick namnet till Hångelhörnan, pga kändes passande. Dessutom behövde den en liten logga. Så så fick det bli.

 


Mitt jobb skulle byta namn, Mikaela och jag röstade på Space Kittens. Jag har fortfarande svårt att förstå varför vi inte heter det idag. Jag gjorde denna bild för att visa vår besvikelse för cheferna.

Senare illustrerade jag mitt kompisgäng i samma stil.

 


Detta är hiphopnamn var Fredrik, som är matematiker, mycket nöjd med. Även loggan.

 

Amanda och hennes pappa dj:ar båda två. Det var tal om att de skulle köra ett gig tillsammans och jag tyckte absolut att de behövde en 60-talsinspirerad logga. De har ju ett osedvanligt snyggt efternamn också vilket för det hela enklare.


Denna logga har jag sedan fått äran att glittra fast på Amandas hörlurar.

Och när vi ändå är inte på dj:ande, så har Amanda, Clara och jag bestämt oss för att vi framöver kommer köra under namnet Toppar och dalar. Men det är ju fullt allvar och ingen lek som övriga kreationer i detta inlägg. Men processen för skapandet av denna var väl ungefär likt alla de ovan. Så in och gilla oss på facebook, följ på instagram och boka oss för dansant dj:ande!

2 thoughts on “Skapandet

  1. Hej!

    Tänkte kolla om du använder ritplatta när du illustrerar typ ditt kompisgäng där ovan? Har precis fått min första, men inte alls fått korn på hur den fungerar och i nuläget blir det typ lika snyggt som när man målar i paint med fel hand. SKOJ!

    1. Ja, jag har en ritplatta! Men det är skitsvårt i början och en måste mest ge sig tusan på att lära sig. Jag hade en en gång i tiden, sen gav upp, försökte lära mig, gav upp osv. Men nu använder jag den dagligen istället för mus. Har väl inga andra råd att ge än att nöta för att lära sig.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *