Idag gillar jag: Keramik, undervatten och gör det själv

Idag gillar jag: Keramik, undervatten och gör det själv


Jag går en keramikkurs som snart är slut och först nu har det här med drejningen släppt för mig och jag har faktiskt lyckats göra en kopp och en skål och lite så. Det är himla härligt att gegga på med lera och skapa med något som är lite motsträvigt och tugnt, det känns när man gör. Läraren i kursen heter Maya Strandberg, hon gör inte små koppar när hon själv håller på. Hon gör dessa fantastiska skulpturer, nästan som gigantiska kanelbullar.

Se mer här


Lara Zankouls serie ”Above/under water” där ett vattenfyllt rum blir något väldigt magiskt. Det är inte fotomontage och går att se lite hur det gick till när de fotade här

Stockholm Makerspace är ett så sjukt bra initiativ som startade i våras. Det är en lokal på 280kvm och det är meningen att man ska kunna vara där och skapa saker, och träffa folk som också gör förstås.
De har 3d-skrivare, laserskärare, plottermaskin, industrisymaskiner och så vidare. Just nu är det kanske väldigt tekniskt, men allt man vill göra där är bara att göra har de sagt, ytan finns. Maskinerna är sånt som medlemmar bidragit med och några saker har köpts in tillsammans. Man kan vara lab-medlem och då betalar man en månadskostnad och får vara där dygnet runt, eller stöd-medlem (som jag är) som kostar 200kr/år och då får man komma när de har öppna kvällar, föreläsningar och workshops.

YAY festival som anordnas för andra året i rad, och det här året ska jag gå! ”YAY is a festival about inspiration. We give you talks by great minds and music by creative artists. Get inspired by different, but like-minded individuals.”


Denna reklamfilm för tjejleksaker till tonerna av en cover på Beastie Boys – Girls.

 

3 thoughts on “Idag gillar jag: Keramik, undervatten och gör det själv

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *