Garmenter

Garmenter


Det kom ett sjukt fint paket på posten från Garmenter. Det är ett nystartat svenskt företag som har idén att istället för att du ska behöva jobba med svåra och krångliga mönster så kan du utgå från en bra grund och sedan göra förändringar i det mönstret för att göra det som faktiskt är kul – göra snygga kläder till dig själv.


Jag fick detta klänningsmönster, det är tryckt på ett enkelt tyg för att man ska kunna klippa ut och snabbt sy en prototyp med de förändringar man behöver för att det ska sitta rätt på din kropp. Sedan använder man dessa bitar när man ska sy något av det tyg man faktiskt vill ha på sitt plagg.

Vill man sedan utveckla mönstret så kan man ta hjälp av Garmenters online-guider eller bara köra på hejvilt.Jag blev extra glad över vilken enorm tid och engagemang de två som driver Garmenter har lagt ner på förpackning och identitet. Förpackningen är i hård, rå kartong och boktryckt så man verkligen känner hantverket direkt på förpackningen.

Tyvärr har jag inte min symaskin i Stockholm, så jag kan inte börja fixa och trixa och sy. Men banne mig vad sugen jag blir och jag hoppas verkligen att det går bra för dem!

Passa på att beställa ett klännings- kjolmönster från Garmenter innan 31 oktober då de har en tjugoprocentig pre-order-rabatt innan den vanliga försäljningen kommer igång på riktigt.

Här är deras egen presentation, som förklarar allt mycket bättre än mina skriverier:

One thought on “Garmenter

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *