Kylskåpspoesimatsedel

Kylskåpspoesimatsedel


Jag hatar att bestämma vad middagen ska bli för något, så för att göra det lite roligare bestämde jag mig för att göra en slags kylskåpspoesimatsedel där varje del av maträtten är en egen så man kan para ihop och återupptäcka gamla maträtter och hitta på nya.

Nu ska jag visa hur jag gjorde!Du behöver:
En Dymo för att skriva etiketter, köps till exempel på Clas Ohlson
En rulle magnettejp, finns på pysselbutiker och liknande. Min är köpt på butiken Material på Södermalm.
En saxSkriv en maträttsdel med Dymon.Ta bort tejpen på baksidan av den lappen + en bit av magnetremsan för att blotta de kladdiga sidorna.Sätt fast dem på varandra.Klipp till önskad storlek och klipp längs undre kanten på Dymo-tejpen då den är mindre än magnettejpen.Et voila! Så blev det en morotsmagnet.


Gör likadant för massa andra saker och även veckodagarna.Så är det bara att pussla fram en matsedel för veckan. Som ni ser har jag en lapp med texten soppa som pusslas ihop med andra bitar, t.ex spenat. Gör sådana för paj, gryta, omelett m.m. för att para ihop en bra måltid. Några och passar bra också om man vill det.

14 thoughts on “Kylskåpspoesimatsedel

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *