Kräftor!

Kräftor!


I fredags var det dags för kräftfiske. Det var många år sedan jag var med sist. När jag var liten var det tradition att varenda år samlas ett sällskap på Långnäset vid Burträsket, åka ut med båten och lägga ut burarna (och någon fick alltid ligga längst fram i båten och ropa om någon sten dök upp) för att sedan mysa vid brasan, dricka varm choklad och grilla korv tills det var dags att vittja. Precis så var det i år också.
 


Pappa på stranden


Vittjning


Solnedgången var smått fantastisk


Och sen efter ett tag kom stjärnorna fram och sen blev det kolsvart. Jag tycker alltid det är så läskigt att åka båt i kolsvart mörker, speciellt när man måste ligga längst fram i båten och kolla efter stenar med en ficklampa.


På lördagen när burarna var upplockade blev det förstås kalas! Pajor och räkor stod på bordet.


och kräftorna förstås!


Vissa hade hatt.


Den allra största hade krona.


Mums!

4 thoughts on “Kräftor!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *