Köp ett slott!

Köp ett slott!


För den som letar ett slott att bo i så kan det ibland vara svårt att hitta rätt. Jag har kikat runt lite och här kommer ett gäng trevliga bostäder för den som vill känna sig lätt blåblodig när hen kommer hem, hänger av sig jaktrocken och lägger upp fötterna på den röda sammetsschäslongen.
Här ovan ser ni Ållonö Slott som man med fördel besöker med häst och vagn. För trettionio miljoner får du det rosa slottet på en ö med tveksamt namn.


Där finner du en trevlig liten sal med anspråkslösa målningar.


Och en enkel hall med riddarrustningar som hälsar dig välkommen hem.


Letar du efter ett billigare ställe är Stora Huset i Hälleforsnäs möjligen lagom. Tjugofem rum och kök blir ditt för ca 5,5 miljoner.


Här är matsalen. Passar bra för att bjuda över några kompisar på tacos och fredagsmys.


Tyvärr inga riddare i hallen, men väl en generös takhöjd, och titta i jaktrummet!Handmålade oljemålningar talar om för dig att om det var köket du letade efter, eller kanske källaren, ja då har du gått fel.


I Värmland ligger Storfors Herrgård med grön och platt gräsmatta.


Det är bara att plocka ner en av de antika golfklubborna från väggen och öva på svingen.


Eller så kan du hälsa på bysten i det randiga rummet.


För att sedan ta en tupplur i kökssoffan.


Känner du att trädgården var för stor och helst vill ha en lättskött trädgård så kan jag rekommendera denna fyr i Kalmarsund. För sisådär nitton miljoner blir denna lilla snurr din.En mytisk gestalt från havet vakar över dig när du sitter vid baren.Vore det något kanske?

6 thoughts on “Köp ett slott!

  1. Inte skulle jag ha något emot att bo på ett slott, bara det ingår städpersonal i priset! Ållonö slott väljer jag nog i första hand, men det krävs nog en del prutning för att affären ska gå i lås!
    Fin blogg du har!
    Kram
    Melodys matte

  2. Men titta! Jag är uppvuxen i Hälleforsnäs men har aldrig sett insidan av huset! Kul! Synd bara att Hälleforsnäs är ett gammalt brukssamhälle som håller på att dö ut, precis som många andra små samhällen. Dock superfint om somrarna. Och vill man ha lugn och ro är det ju perfekt. 🙂

  3. Haha, kul! Jag satt och spanade in slott på hemnet för bara några dagar sen. Drömma går ju…Men snurren va! Den skulle man ha!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *