Lilla djuret mitt

Lilla djuret mitt


Som ni säkert vet bygger jag djur ibland. De är totalt onödiga och fyller noll funktioner, mer än att de stillar min skaparlust för en stund. De går inte att leka med fast de ser ut som det (denna har lite skrot i magen som låter när man skakar den dessutom, lite som en leksak) Nu har jag byggt klart det senaste lilla djuret, ett rådjursliknande väsen.


Så här har det sett ut på Instagram (heter annikan där) där jag fotat lite steg för steg under processen. Jag vet sällan vad jag gör när jag börjar och det får lite forma sig själv allt eftersom. Jag jobbar med lufttorkande docklera, det gör att man kan bygga en del, låta den torka och sen fukta upp det igen för att fortsätta bygga. Nedersta bilden till höger visar dock när jag körde in det stackars djuret i ugnen för att påskynda torkningen och nosen, öronen och frambenen blev sotiga och brända. På sista bilden har hen fått lite annan färg och jag frågade på instagram om de tyckte djuret skulle ha blå eller rosa svans.


Och blå blev det! Svansen är gjord av löshår jag fått av Karin en gång i tiden. I och med att det är riktigt hår så går det att locka och fixa med vanlig locktång, precis som min egen lugg.


Med vanlig kamera ser hen ut såhär. Troligtvis en lite fåfäng typ.


Men rak och ärlig och snäll mot sina vänner.


Troligtvis blir hen arg när saker inte är rättvisa och vill sparka bakut.


Ja, om hen skulle vara på riktigt alltså.

17 thoughts on “Lilla djuret mitt

  1. Å, vad fin! En sådan skulle jag också vilja ha, kan du inte lägga ut en instruktion på hur man gör. Det verkar ju hur roligt som helst!
    Kram 🙂

  2. jag vill å göra en. men ännu hellre vill jag ha den här. håller med ovanstående hur som helst, instruktion tack. även om den jag gör kommer att se ut som den härs bajs.

  3. Verkligt fin kombo av eteriskt och lite kusligt. Tycker om den utmärglade kroppen med närmast genomskinliga skinnet med blodsprängda ögon och ben. Väldigt fina linjer!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *