Mot Amsterdam!

Mot Amsterdam!


Om några timmar åker åtta stycken från mitt jobb till Amsterdam! Det ska bli så himla roligt. Måndag och tisdag ska vi gå på konferensen FITC, men vi passar på att åka över helgen så vi får turista lite i staden innan. Vi kommer bo allihop i ett fyravåningshus så det kommer säkerligen kännas lite som en klassresa, förhoppningsvis en mysig sådan.

Jag har aldrig varit i Amsterdam, så jag tänkte höra med er som är lite mer beresta om vad man ska se och göra och var man ska fika, dansa, sjunga och var man absolut inte ska det. Har ni några tips? Jag har hört att man ska äta pannkakor.

14 thoughts on “Mot Amsterdam!

 1. Man ska äta pannkakor, vi åt på världens bästa ställe men jag kommer inte ihåg vad det hette så kan inte ge något tips. Jag tycker ni ska ta en kanaltour i båt och kolla in all häftig arkitektur och snea smala helt omöjliga hus. Det finns ett hus som är 3 m brett men typ 6 våningar högt. Förr i tiden var skatten på hus i Amsterdam baserat på hur brett huset var, onödigt kul vetande:)

 2. Ja! Pannkakor och våfflor! Gå runt längs med kanalerna, så himla vackert! Skit i Red Light district tycker jag, det var bara hemskt.
  När jag åkte dit åt jag en dålig flygplansmacka i planet på vägen ner, sen vad jag matförgiftad i 3 av 4 dagar jag var där. Inte så kul.

 3. Van Gogh är stängd… Men åk till the Houseboatmuseum. Båten är inte så stor och det kostar inte så mycket att gå in.
  Jag är Holländsk och har bott i Amsterdam några år. Några ställen som jag tycker om (förlåt om mitt svenska år lite konstig..)
  -Festina Lente, en bar med vardagsruminredning i Jordaan
  – Skek, restaurang med bara studenter som jobbar där, väldigt trevlig och bra mat. Kanske boka bord, nära centrala stationen
  – Bazar, bra mat, trevlig personal och fin inredning
  – de 9 straatjes, många små butiker

  Och om ni vill göra nånting väldigt holländsk, förutom att äta pannkakor, så ska ni äta pommes frites (patat) med mayonaise! Finns överallt. Om det är fint väder ska ni bara gå omkring. Om det är dåligt väder kan ni gå till Stedelijk Museum. Vill ni se Van Gogh kan ni gå till Hermitage, det finns några av hans verk där.
  Staden är inte jättestor, men trevligt att promenera längs kanaler. Men kolla cyklister, de tycker inte om turister som går på cyckelvägen 😉 Ha en trevlig resa!

 4. Det finns gratis guider (de lever på dricks) som kan ta en med på turer runt i stan. Jag har gjort det två gånger, man möts vid stora torget och får gå runt med en grupp av kanske 10-15 pers. Jag har haft väldig tur och fått riktigt duktiga och underhållande guider som kunnat visa lite mer av amsterdam än vad man själv hinner se under samma promenad. Brukar vara väldigt väldigt roligt (de måste ju hålla tempot uppe för att få dricksen), och det finns lite olika varianter beroende på vad man vill se.

  Annars håller jag med Anna Maria, red light är bara hemskt! jag förstår inte hur man som turist väljer att skratta och fota sig på en sådan plats!

  Det finns ett område med massor av gallerier som kan vara alldeles fantastiskt, både dyrt och billigt och nytt och gammalt. Där kan man ju lätt spendera en eftermiddag…

  Åh, fick stort nederländerna-längt nu, älskar det landet!

 5. "Gratis" (dricks) rundturerna till fots är fantastiska! Van Gogh-museet, Anne Frank-museet och Väskmuseet är all tre väl värda ett besök. När det gäller shopping är det "de nio gatorna" som gäller. Där har jag besökt mina livs bästa secondhand-affärrer. Red light borde kanske besökas just för att man ska påminnas om hur livet faktiskt ser ut för många kvinnor?

 6. Jag samlar på saker att ge henne, en hårnål formad som en liljekonvalj, en beskrivning av hur man viker en papperstrana. Hon har ett mjukt skinn som hon samlar revor på. Och så samlar hon på hästar när vi kör i bilen. Det har hon alltid gjort.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *