Om Society6

Om Society6Jag har fått några mail från de som undrat hur det går till att både sälja och köpa via Society6. Nu är jag kanske inte expert direkt, jag har haft min butik i några månader och jag har endast provbeställt en gång. Men kanske kan jag räta ut några frågetecken.Som säljare:
Det är gratis att starta en shop. Du laddar helt enkelt upp bilder (du äger självklart fortfarande rättigheterna till dem), väljer hur mycket du vill tjäna på dem och sen fixar society6 resten. Den stora vinsten som jag känner med det är att jag inte hittat ett lämpligt tryckeri för de upplagor jag vill ha, jag behöver inte ha ett eget lager med risk för att inte få bilder sålda och jag slipper all administration med post, betalningar, köpa in förpackningsmaterial och så vidare. Det tar oftast mycket längre tid än det är kul.
Dessutom blir bilderna otroligt bra, tänker främst på de större formaten som heter Gallery som jag fick andnöd när jag öppnade för svärtan var som sammet.

Society6 måste såklart ha lite pengar för det de gör. I och med att det inte finns någon månadskostnad eller liknande så tar de ett gäng slantar för varje bild du säljer.Society6 har ett baspris för varje storlek av bilden. Detta innefattar bl.annat tryckkostnader. Du bestämmer din egen vinst och sedan läggs det till en liten avgift, transaction fee, på fyra procent av baspris + din vinst.

När det gäller övriga produkter som t-shirts, tygpåsar, iphone-fodral m.m. så är din vinst redan satt. Se och läs mer här.

När någon köpt, så ser du det under en flik på sajten när du är inloggad. Det tar någon månad innan de för över pengarna till dig för att de reserverar för reklamation och sånt, sen förs de över till ditt eget Paypal-konto och därifrån kan du plocka ut det till ditt vanliga konto.

Den nackdel som finns är kanske att Society6 är så himla stort, jag tror att chansen är liten att någon snubblar in på just min shop via startsidan. De flesta kommer nog (till mig åtminstone) via direktlänkar till shopen.

Som köpare:
Det finns så himla mycket fint på Society6! Nästan så mycket att man till slut glömmer bort att köpa det man tänkte för man hittar finare och finare saker. Kvalitén på trycken är som jag redan nämnt mycket bra.
Priserna är i dollar. Det kan vara avskräckande för vissa, men att köpa något på Society6 är inte farligare än någon annan stor webshop.
Den största nackdelen är dock att leveranstiden är relativt lång. Nu är man van att det går nästan från ena dagen till den andra.

Vill ni köpa något av mig så blir jag himla glad, det gör ni här.

Annars, om ni vill packa och sälja själv. Kanske andra saker som smycken och kläder, så rekommenderar jag såklart Tictail. Svinbra är det verkligen.

14 thoughts on “Om Society6

  1. Jag har beställt därifrån och tycker att det var superenkelt, plus (som du säger) mycket bra kvalité på trycken! Störde mig inte alls på att leveranstiden är lite längre!

  2. Himla bra inlägg! Funderar själv på att starta ett eget konto snart. Jag slutade sälja för länge sen eftersom det var så krångligt och tidskrävande att göra allt själv.

  3. Hej! Jag har handlat ett jättefint kuddfodral där och fått mersmak. Inte krångligt alls, har för mig att det tog kring 2 veckor att få ungefär.

  4. Hej! Har beställt därifrån men fick tull på dem, fick ni det, ni som köpt? Kan man komma undan det på ngt sätt? I övrigt oerhört bra site och vill köpa meeera men slippa tullen… 🙂 //Linda

  5. dehär var kul o hjälpsamt! men du som är guru på allt detta, har du nå åsikter o tips om var man starta en najs webshop som inte säljer bara prints utan även designstuff?

  6. Hittade det här inlägget genom en googling! Jättebra guide! Har en fråga som du kanske kan svara på, hur är det med skatt och sånt då om man säljer via society6?

  7. Vilken bra sida! Tänkte beställa något men jag förstår mig inte på måtten? Är det amerikanska inch eller eller det centimeter?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *