Så mycket bättre, på eget vis.

Så mycket bättre, på eget vis.

Okej, jag älskar programmet Så mycket bättre. Det spelar ingen roll hur mycket det är regisserat eller hur mycket artisterna spelar för att de hoppas på en comeback. Hela idén med programmet är så fint och det faktum att det visar att det går att göra tv utan att det är tävling och utan att någon måste åka ut varje vecka. Jag älskade Maja Ivarssons program för jag hade glömt bort hur jäkla många hits The Sounds hade och hur mycket jag lyssnade på första skivan, jag älskar alla Miss Li:s tolkningar och jag fattar inte Pughs huvudbonader.

Samtidigt går det inte att låta bli att fråga sig vilka artister man önskar ska vara med nästa gång och vilka tolkningar man skulle vilja höra från vem.
Så, jag vore programchef skulle mitt mål vara att få med dessa artister:


Annika Norlin, såklart. Min superfavorit och har hur många bra låtar som helst i sin samling. Jag tror hon skulle vara grym på att tolka andra, men mest intresserad är jag nog att höra andra ta hennes fantastiska texter och melodier och göra dem på ett sätt man inte väntat sig.Såklart ska vi ha lite Lill Lindfors med. Hon är ju som klippt och skuren för programmet och har uttryckligen sagt att hon skulle vilja vara med, men blivit tillfrågad för sent vartenda år. Framförhållning Tv4! Lill Lindfors har jag lyssnat en hel del på när jag var yngre då hon var en av dem som fanns i mammas gamla LP-samling.Några som också funnits i samma skivsamling och som jag är uppvuxen med är Nationalteatern. Jag föreslår att Ulf Dageby borde åka till Gotland och spela lite.Karin Dreijer som spelat/spelar i Fever Ray, Honey is Cool och The Knife, kommentarer är nästan överflödiga. Hon är spännande, konstig, bra och har en massa låtar de andra kan tolka.


På tal om Honey is Cool som även Håkan Hellström spelade i så tycker jag nästan att han borde fått frågan om att vara med. Något annat vore märkligt. Det känns både väldigt klyschigt att ta med honom på den här listan, men samtidigt vore den nog inte komplett utan honom.Och exakt samma sak gäller för Robyn (Hon borde stå högt upp på programmakarnas önskelistor sedan länge tillsammans med Björn och Benny).Programmet kräver en blandning av stilar, jag föreslår att Johan T Karlsson som musicerar som Familjen tar sista platsen och jag kan inte vänta på att få höra Det snurrar i min skalle framförd i 60-talsdoftande jazzversion och en elektronisk dänga av Hanna från Arlöv.

Bubblare:
Stefan Sundström, Ola Magnell, Arja Saijoma, Deportees, Icona Pop, Bob Hund, Jenny Wilson

Vem önskar du skulle vara med?

8 thoughts on “Så mycket bättre, på eget vis.

  1. Men du har gjort den absoluta mest fantastiska uppsättning man kan tänka sig. Den lobbyar vi för tycker jag.

    /Anna Kå

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *