Pysselsäsongerna

Pysselsäsongerna


Jag har levt ihop med mig själv tillräckligt länge nu för att inse ett och annat om mig själv. Till exempel att jag har en egen inneboende pysselsäsongsklocka. Om jag skulle ha fört protokoll över vad jag pysslat med när så tror jag ett tydligt mönster skulle ha utkristalliserat sig. Jag går helt upp i det och blir som besatt en tid för att sedan tröttna och övergå i något annat. Det går från teckning till målning till smycken till tredimensionella objekt och papperskonster. Det ena innebär mer stök, det andra mer hängivelse. Det ena som kontrast till det andra men ibland blir det en sömlös övergång som jag knappt märker själv förrän jag tittar tillbaka.

Det allra tydligaste exemplet, som mer än något annat är kopplat till årstiderna, är när kylan kryper på och löven börjar ändra färg. Som per automatik dyker jag ner i garnlådan och letar upp de halvfärdiga vantarna jag lämnade i vintras. Såklart det är dags för vantarvirkarsäsongen.
Nu alltså.

7 thoughts on “Pysselsäsongerna

  1. Vore tokfint med ett mönster till de sista vantarna! Kanske kan ersätta mina fina mönsterstickade från Arjeplog (som tyvärr håller på att nötas upp helt).

  2. Åh vad fina, känner precis igen mig! För mig brukar broderi och virkning höra sommaren till, sömnad och stickning höst/vinter. Och visst känner man inspiration nu när det blir mer inomhusaktiviteter, älskar hösten 🙂 Tack för härlig blogg!
    // Elin

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *