Topp tre uttryck jag har svårt för.

Topp tre uttryck jag har svårt för.


1. Tja, Läget?
Är det en fråga? Är det bara ett ord man egentligen ska ignorera? Är det en fråga så måste man ju svara fast man hinner (ska) ju inte säga annat än ”Bra, själv?”. Mår man inte riktigt bra den dagen, är trött, seg eller har väldigt ont så blir det omständigt om man ska säga det. Tycker alltid det är så svårt.
Ibland säger jag helt enkelt ”Dåligt, durå?” på mer västerbottniska än jag egentligen pratar. Det händer att de som får det svaret får skräck i blicken och ser ut att vilja ta sig därifrån.

2. Att gå med i Facebook.
Du registrerar en användare på facebook, du skaffar ett konto. Att ”gå med” låter som att gå med i en sekt eller kult eller vad som helst åt det hållet som gör att hela livet ställs på ända och dina livsstilsvanor måste förändras för du har hängivit dig till något så stort.

3. Vuxenketchup.
Egentligen är det något min käre pojkvän började säga till crema di balsamico för att det går att ha på all mat och av någon anledning gillade jag det inte alls. Men jag hade tur. Plötsligt introducerade Heinz en ketchup med lite balsamvinäger i för en mer sofistikerad målgrupp. Alltså på riktigt en vuxenketchup och jag övertalade Joakim att han därför inte alls kunde använda det till det vi använder på maten, för då skulle jag ju tro att det var Heinz han pratade om. Jag vann och slutet och allt blev gott.

2 thoughts on “Topp tre uttryck jag har svårt för.

  1. Jag fattar inte heller "Tja, läget?" frågan. Lite som när någon säger "What's up!" Jaha? Vad ska jag svara på det då? Vill alltid svara "Head's up, feet's down" efter att ha sett det på TV någon gång tror jag.

    Förresten, jag har för mig att du någon gång, kanske för längesedan pratade om Jessica Hische, om du inte redan har sett så vill jag tipsa om detta: http://www.organizedwonder.com/videos/583 Jessica snackar om lite av varje, inspirerande tycker jag.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *