Helsinki!

Helsinki!


Vet ni vad? Jag har tagit båten över sundet, tillsammans med Joakims familj, och hamnat i Helsingfors den här helgen. Joakims föräldrar fyllde nämligen 60 år i höstas och fick i present av barnen att åka hit och se på svensk musikal och turista med oss.

Det är första gången jag besöker Helsingfors, men det är så himla fint här, idag har vi bland annat hittat hotellet och ätit Örfilar, dvs gigantiska kanelbullar och tittat i mängder av design- och anikbutiker. Foton på det får ni kanske se i morgon om jag inte är alldeles för upptagen med att turista.

Nu när jag är här är det ju bäst att passa på att fråga om det någon av er som har något tips på vad man absolut måste se, besöka eller äta. Så, vad får jag absolut inte missa i Helsingfors?

6 thoughts on “Helsinki!

  1. Ojj! kul! Jag är själv från Finland och bor ungefär en 45 minuters resa från H:fors i Borgå. Ni borde åka till Borgå för det är en fin liten stad och här finns "Gamla stan" som är super mysigt 🙂
    Kommer inte riktigt på nu exakt vad man kan göra i H:fors men man kan alltid besöka Nutidskonst museet Kiasma eller sen Helsingfors domkyrka. Sen någonting väldigt finskt som du kan äta är ju Brunbergskyssar, mums!:-)

  2. http://www.designdistrict.fi/se_design_district det kan ju hända att du redan hittat denhär länken, men den ger iaf info om alla designbutiker i hela stan! sen tycker jag absolut du ska besöka Pop Antik på Stora Robertsgatan 14 – en superliten superfin butik fullproppad med gamla leksaker och annat fantastiskt! tycker du om att dricka te ska du gå till Ounce på Fredriksgatan 55 och köpa dej ett par uns te av den supergulliga damen som skriver tesorternas namn för hand på alla små bruna papperspåsar, med jättefin gammaldags handstil och riktigt bläck! eller bara dofta i alla teburkarna – himmelskt! Och finaste vintagebutiken finns på Runebergsgatan 37 och heter Penny Lane Boutique. http://www.helsinki.fi/fi/index/matkailu/kaupat/secondhand-kaupppoja.html denhär länken berättar om resterande existerande seconhandbutiker. enjoy our capital – we've got HELL in the name of our city. =)

  3. Fazer Kafé får man absolut inte missa! Deras varma choklad á la Marianne och chokladté + chokladbit är att dö för. Konsthallen Taidehalli är också att rekommendera!

  4. Helsingfors är fullt med fina ställen. Café Tin Tin vid Tölö torg är absolut värt ett besök, stans bästa lunch sallad hittar du i Ravintola Teatteri brevid Svenska Teatern. Om man är sugen på Frozen Yoghurt är lilla Kippo, på Stora Robertsgatan 7, the place to be. Sedan kan man ju ta färjan över till Sveaborg för en trevlig picknick (ska själv göra det idag). Så tycker jag att det är kul att bara vandra bland Helsingfors hus, se vart stegen för en. Till exempel statsdelen Ulrikasborg är väldigt fint att vandra runt i . Men som sagt, Hfors är fullt med fina ställen och platser, så det är bara att hålla ögonen öppna.

    Hoppas ni får ett skönt besök i staden! Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *