5 thoughts on “PressPausePlay

 1. fråga: om man inte kan rita, men ändå vill hålla på med färg, form och design, vad blir man då? mer grafisk designer än ad eller? måste man kunna teckna för gr des? mvh efterbliven

 2. Hejsan Annika, jag brukar spana in din blogg ofta men är inte så bra på att kommentera. Hur som haver har jag gett dig en blogg Award!! du ser motiveringen på min blogg. Hoppas du har tiden att välja ut fem av dina favoritbloggar. Simma lungt//Emma

 3. Vicky: fick lov att fundera lite hur jag skulle svara här. Det är långt ifrån alla AD:s som kan teckna. Illustrationer är inte det viktiga med det är väl bra om man kan lite design, färg och form. En AD, beroende lite på var och hur man jobbar, kan bestämma formen som en AD-ass, grafisk designer eller orginalare gör ut.
  En AD på en ren reklambyrå jobbar mycket som idéhittepåare medan en AD på en designbyrå jobbar mer med form och i vissa fall är nästan rent av designer. Det är svårt för AD-begreppet är rätt brett och så himla många olika varianter och är ofta beroende på byrå.
  En grafisk designer är mer troligt att den sitter med illustration, men det är inte ett måste. Den kanske sitter mer med logotyper, texter och så vidare och kan färg, form och design. Men som sagt, det är olika där med och det här är ett otroligt luddigt svar.

  (Är du illustratör borde du dock kunna illustrera, sen kan ju illustrationer vara supernaiva till överrealistiska med. Så att vara "duktig på att rita" kan också betyda lite olika)

  Hoppas det gav någon klarhet.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *