Guld, ädelstenar och larver

Guld, ädelstenar och larverJag sitter och tittar runt lite på internet sådär som man gör ibland, kollar igenom min mapp med inspirationsbloggar och plötsligt är de där. Bilderna som är galet vackra, fascinerande men samtdigt lite äckliga.

Det här är den franske konstnären Hubert Duprats samarbete med nattsländelarver.Nattsländelarverna är vanliga, och har en speciell förmåga att bygga sina puppor av det som finns runt omkring dem. Det kan vara allt från grenar, stenar och löv och annat som de hittar i sin naturliga miljö. Duprat funderade på vad som skulle hända om de fick helt andra material att arbeta med så han tog larverna till sin studio och placerade dem bland guld och ädelstenar och snart började pupporna skimra i guld och glänsa av pärlor.

Hubert Drupat jämför sig själv med en arkitekt, och larverna är byggarbetarna som skapar resultaten.


Här kan ni se när han själv berättar om sin konst. 2.33 in i filmen handlar det om just ”Caddis”.

Via The fox is black

6 thoughts on “Guld, ädelstenar och larver

  1. Nej vad häftigt! Det är ju sådana larver man kan se i vattenbrynen, dock med lite mer modesta boningar då…
    Vill passa på att tacka för tipset om OCM och de fina etiketterna och dela med mig av ett tips tillbaka; mandelmjölk! Har precis lagt upp recept på bloggen. Perfekt de dagar då man inte ocmar.

  2. Hej! jag undrar vad du anänder dig av för kamera när du filmar. Älskar det du lägger upp, allt är så fint och inspirerande! 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *