Fotobok!

Fotobok!


Idag kom fotoboken jag beställt från Blurb. Den är inbunden och har strax över 200 sidor fyllda med bilder från hela förra året.


tvåtusentio fick det stå. tjugohundratio blev så långt.


Det är mycket bilder på kakor här i


och rätt mycket Judit.


Det är en hel del maskerader


och några bilder på mig så jag ska minnas hur jag såg ut och saker jag skapat.


Det är väldigt enkelt att sätta ihop en bok genom deras eget program, dessutom kan du göra den nästan precis som du vill genom egna layouter. Den här boken kostade 580kr inklusive frakt till Sverige, inte alls så dyrt för att få hela ens år i en finfin fotobok.

Dessutom har de lite nya hittepå då och då. Till exempel en Instagram-bok. Det är inte så jag inte blir sugen.


Men tills bokhyllan får ytterligare tillökning så står tvåtusennio och tvåtusentio och bara har det bra tillsammans.

17 thoughts on “Fotobok!

 1. alltså, du tycker att det är enkelt, men jag får inte till det.. kan du inte visa steg för steg hur man gör, så man får rätt upplösning på bilden och så??

 2. Hej: Gå in på http://www.blurb.com/make/ och följ instruktionerna steg för steg. I och med att boken ska tryckas så krävs det förstås att bilderna är lite större, så har du bara så stora bilder som de är när du tar in dem från kameran så går det fint. Bilder som oftast är anpassade för internet är kanske inte större än 640px breda. De kommer bli pixliga i tryck. I programmet kan du sen zooma eller zooma ut för att göra bilden större eller mindre.

 3. Det är en rätt bra idé det där med fotoböcker måste jag säga. Jag börjar faktiskt bli sugen på att göra en själv. Egentligen hade jag tänkt mig ett gammaldags fotoalbum där man klistrar in bilderna, men det är så svårt att hitta fina såna, plus att jag skriver som en kråka :p

 4. så himla bra, har tänkt göra det där i evigheter! tack för påminnelsen!
  vad är det förresten för typsnitt du använt dig av i rubriken på boken?

 5. Wow..ser riktigt fin ut!

  jag gör fotoböcker av alla mina bilder hos http://www.solentro.se, detta för att jag inte vill ladda ner program på min dator och jag är inte så haj på layout o sånt där… men jag vill ha något "riktigt" att bläddra i, inte bara bilder på datorn…

  det är riktgt kul att ha dessa böcker i bokhyllan!

  ha de/h

 6. Men detta kan ju kanske vara decenniets födelsedagspresent. Ett slags här är ditt liv mormor, pappa,bästis,katten! Vem kommer inte bli glad?Tack för inspirationen:)

 7. Hejsan!

  Hur överför man den nedladdade fonten till blurb? jag hittar ingen funktion som gör att jag kan använda mitt typsnitt istället för de befintliga.

  Btw tack för ett grymt tips!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *