”Skrivandet är en konst för sig. Som att snida älgar”

”Skrivandet är en konst för sig. Som att snida älgar”


Igår åkte mamma, pappa och jag på en utflykt långt bort i inlandet till byn författaren Torgny Lindgren växte upp i. De har precis öppnat ett litet museum och hade invigning dagen innan då själva författaren var med och berättade.


Fika fanns det, hembakat bröd med västerbottensost och rökt nötkött och till det ett glas magiskt god hemmagjord hallonsaft.


Farmorsstugan finns med i hans böcker, och finns liksom mycket annat han skriver om, på riktigt.


De hade fräschat upp den från att ha varit ett hönshus i massa år och gjort det superfint med massa detaljer som denna mörka helgbrygd till exempel.


Denna illustrerade bibel, Dorés bibel, finns med i en av hans böcker med samma namn.


Bonaden är en nyproduktion inspirerad av historien som handlar om en skräddare som sydde så illasittande kläder att ingen ville köpa, så han rev sönder dem och började sy bonader istället. Både klockan, som stannat, och tavlan är saker som finns med också.


Mannen i kökssoffan är initiativtagare och kan mycket om Torgny Lindgren och hans böcker, så han berättade och berättade historier och anekdoter tills det var dags att åka hem igen, berikade med en ljudbok där Torgny själv läser. Han gör det ju så fantastiskt.

3 thoughts on “”Skrivandet är en konst för sig. Som att snida älgar”

  1. Åh, att snida en älg… Serverade de pölsa också? Ända sen jag läste "Pölsan" har jag längtat efter den där farligt goda inälvsröran.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *