Frågesvar – om kärlek, böcker och allt annat

Frågesvar – om kärlek, böcker och allt annat


Märta – vem är din kille och hur träffades ni?
Han är pannkaksmästare och före detta paltrullare, över huvud taget lagar han fantastisk mat. Han springer långt och hoppar högt och kunde säkert blivit framgångsrik friidrottare, om han velat. Istället blev han överdrivet smart, perfektionist och kan allt. Allt kan han! Min näsa blev från början alldeles röd av hans mustasch, men efter snart tre år har den vant sig. När han sover kramar han om mig extra hårt och han tycker det är minst lika kul som mig att gå på maskerad.
Det var google som gjorde att vi träffades. Hela historien har jag skrivit om tidigare i detta inlägget.


Frida – Vad är det finaste som finns? Alla kategorier?
Den här bilden som For you love me tagit visar det rätt bra.

Robyn – Oh…det här hör ju kanske inte hit men..man fick ju fråga vad som helst :)Det är angående din hemsidedesign: Jag tycker den är så snygg! Och jag ser att du skriver i blogger..så jag undrar hur du fått bort den länken som brukar ligga längst upp där det står följ, dela, rapportera eller liknande. Jag hittar verkligen inte hur man gör. Kanske har du en special edition? 🙂 

Sen skulle jag också vilja veta vad ditt bästa miljötips är! :)
Kram!
Tack för komplimangen! Du hittar några olika sätt i den här länken. Jag har lagt in en html-kod som tar bort den.
Mitt bästa miljötips? Jag får otroligt dåligt samvete när jag måste slänga mat, gör alltid matlådor och källsorterar. Åt inte kött tidigare men har börjat igen, vilket jag känner mig lite dum över ibland. Jag har nog inga speciella tips som du inte hört förr.

Anonym – Det bästa vs. det sämsta med Burträsk:)?

gillar du smilygubbar?
Bästa – litet ställe vilket gör att jag som liten fick jag vara ute och cykla på sommarnätterna så mycket som jag ville. Sommaren är finfin och kräftorna och osten är himmelskt goda.
Sämsta – litet ställe. Vill man vara lite annorlunda blir man automatiskt väldigt annorlunda. Att alla känner alla kan ofta leda till en viss buksvågerseffekt. Men det gäller alla mindre ställen eller över huvud taget lite större gäng som umgåtts väldigt länge. Inget speciellt för just Burträsk.
Helst inte överanvändning av smileysar är att föredra, men ibland kan det tillföra en viss poäng när det behövs.

Olivia – När man är så kär att hela ens kropp lägger av när man ser honom, och alla orden man tänkt ut plötsligt blir oviktiga när ni pratade den där gången, och fast man egentligen inte känner varandra mer än att din kompis har matte med honom och du har stalkat honom lite på facebook så vet du att han är den rätta, men han gillar någon annan och man är dålig på att ta kontakt. 
Vad gör man då?
Då kan man först fundera på om man verkligen är säker på att han gillar den där andra eller om det bara är något man gissar och tror. Sen vet jag att det kan vara så himla svårt att ta kontakt, men det är bara att försöka och våga för till slut går det. Sen pratar ni, kanske går det lite trögt i början men så börjar ni skratta lite och kanske umgås mer och mer och mer, eller så går det inte alls och ni är mest tysta utan att det är särskilt bekvämt. Du kanske märker att han inte alls var som du trott. Det är omöjligt att säga innan hur det blir, men samtidigt är det svårt att låta bli att drömma och fantisera.

Anonym – Hej! Måste bara grunda med lite: Åhåh vad jag gillar din blogg!! 

1. Vilken typ av böcker gillar du (om du ens tycker om att läsa?) ?
2. Vad är det första du tänker på när du hör ordet resa?
Tack, det gör mig glad!
1. Jag tycker om småmagiska böcker och äventyr, fina formuleringar och kärlek, men läser knappt något alls nu. Jag gillar det men har för lite tålamod när det kommer till att bara hålla i en bok och inte kunna sysselsätta sig med något annat samtidigt.
2. Tåg

Anonym – såg nys inlägget om JSF, super mysiga filmer, han är så bra, du med! kan du inte ge oss lite boktips? 🙂
Jag är så dålig på att läsa böcker! Senaste böckerna jag läst har varit om reklam och hittepå. Mina bästa böcker kommer nog alltid att vara trilogin om Den Mörka Materian av Philip Pullman. Men det är tusen år sedan jag läste dem nu. Nu har jag halvbörjat ”The man in the Dark” av Paul Auster. Den verkar rätt bra hittills.

Hanna – Vad har du för framtidshopp?
Jag drömmer om att få bo i en lägenhet som är vår så man får göra så fint som man vill, att få mest få vara glad och kramas så mycket det bara går.

Ina – Vad är det som gör att kaniner är lite underbarare än alla andra små fina djur?
Kanske att de har en förmåga att både vara väldigt väldigt söta, men samtidigt ohyggligt läskiga som i Donnie Darko eller David Lynchs serie Rabbits som jag för övrigt rekommenderar, men håll någon i handen.

Hanna – Vad gör du den 18e? Jag lämnar Olso då, ska jag kanske ta en tur förbi Göteborg eller har du fullt upp? Kan du göra en spotify-playlist till mig, typ 15 låtar? Ska jag klippa lugg nu eller vänta till efter sommaren? Ska jag lägga mina skatteåterbäringpengar på en ny kamera och, i så fall, en 550d eller en annan? Hur ska jag hitta någonstans att bo i Uppsala i höst? Varför ligger mina solrosor ner istället för att stå upp? Varför i hela världen såg jag Scream 4 – på bio? När ska man vara full? Kan inte du skriva en förresten? Verifieringsordet är moloedge: om det var ett riktigt ord, vad tror du att det skulle betyda?
1. Vet inte! Praktiserar ju dock på dagen och dagen efter..
2. Kom gärna!
3. Ingen ordning på playlisten, men varsågod!
4. Det jobbiga med lugg på sommaren är ju att man blir varm och vit under den. Fast det är ju trevligt å andra sidan. Och man kan ju sätta upp den så den försvinner, och den växer ju fort. Hm, klipp?
5. Jag rekommenderar min kamera, Canon 550d. Den är bra, trevlig och ganska snäll.
6. Ingen aning, motfråga: Hur ska jag hitta nånstans att bo Stockholm (eller Göteborg) i höst? Men flyttar jag till Stockholm så blir vi ju nära. Det är tur.
7. Solen ligger på golvet och de vill vara med solen. Sätt tillbaka solen i fönstret.
8. Temporär global sinnesförvirring.
9. När det är ljust och sommarnatt och dansande och passande.
10. Jo
11. En kant vid vattnet där risken är att träffa ett omättligt vidunder.

Anna – Hur go är du på en skala från god till mumsig?

Vem är din favoritperson som börjar på A och slutar på nna?

Hur många gånger har du räknat till 18 på en hand?

När tycker du det är lagom att börja äta cupcakes?

vad skulle du helst ha av guldtänder eller guldhänder?

Finns det troll i norrland?

Har hästar hår på magen?

Vilken är din favoritbild av alla bilder i hela världen?

Nu kom jag inte på fler. Hoppas på inspirerande svar. Kram och godnatt lilla korven.

1. Delikat
2. Annapannamuffinskanna!
3. en gång, nyss.
4. Det finns inga regler och lagar och tiden är rund. Alltsomoftast kanske är lagom precis som idag är igår i morgon.
5. Guldhänder så länge man kan röra på fingrarna, tror det skulle kunna vara fräckt. Guldtänder känns lite gjort.
6. Minst två
7. Jag misstänker det, fast mest på huvudet.
8. Världens svåraste fråga! För tillfället tycker jag om den här rätt mycket.

Hanna – När kommer du till Skellefteå och har picknick med mig?
15 juni

4 thoughts on “Frågesvar – om kärlek, böcker och allt annat

  1. Vilken fin liten historia om hur ni träffades, en riktigt romantisk liten sommardröm. Ni verkar riktigt fina ihop!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *