oblogg

oblogg


Bortkopplad fast ständigt uppkopplad. Ungefär så ser min helg ut. Det är Webcoast, en unconference där alla som leker, jobbar och umgås på webben får vara. En unconference (okonferens på ren svenska) kan ses som ett knytkalas där alla delar med sig av sina kompetenser till varann. Igår var det middag och mingel och idag drog den stora inspirationsbalunsen igång.


Jag lyssnade bland annat på den här tjejen som pratade passionerat om hennes jobb och världens bästa microbetalningstjänst – Flattr. När vi tidigare pratade om knytkalas så är det här du själv bjuder på tårta till de du tycker om. Såhär går det till i tårttermer:
Du går in i köket (skapar en användare på Flattr), Bakar en fantastisk tårta (laddar upp en summa pengar, mellan 2 och 200 euro tror jag det var),  Under en månad har du då på dig att bestämma vilka som ska få ta del av den här tårtan, alltså hur många tårtbitar det kommer bli. Och i slutet av månaden blir det stort kalas och dina pengar delas upp på hur många du ”flattrat”:

Med Flattr kan du verkligen aktivt visa när du tycker något är bra. Det är inte mycket pengar för dig, men börjar folk ”flattra”mycket så kan den du tycker är bra kanske få ihop en liten summa pengar att göra något ännu bättre för.
Ett exempel är om den tyska mannen som åkte ner till Egypten för att meddela världen om vad som hände där när allt stängdes av, via Flattr kunde han sedan få igen de pengar han spenderade på att åka dit. Bara för att folk tyckte om vad han gjort och ville visa sin uppskattning.

Så snart jag fixat till det kommer det nog upp en liten Flattr-knapp här till höger som ni kan klicka på om ni tycker jag är värd en liten slant för det jag gör här. Tills dess tycker jag att ni ska bli medlemmar och prova på själv så det sprids och man får ge mer! Som sagt, det behöver inte vara många kronor, men den lilla kicken det ger att både få och ge sådana komplimanger är säkert värd det dubbla.


Det fina med en uncoference är att lite vad som helst kan hända, för det är vi som är där som gör konferensen. Här är lottoringen från det unlottery som poppade upp med lite olika priser. Det deltagarna betalar för lotterna går förstås till One laptop per child. Vad annars?


Och andra tävlingar och liknande finns med. Så med det här blogginlägget är jag med i det och säger därför:
Jag är med och tävlar om Bineros grymma ”surfplatta”.

2 thoughts on “oblogg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *