topp tio maskeradutstyrslar

topp tio maskeradutstyrslar


Jag tycker om maskerader, så jag tänkte ta en liten topp tio Annikas maskeradutstyrslar. Den ovan kom inte med. Den är bara en bubblare. Och visserligen var det ingen riktig maskerad heller, bara en vanlig eftermiddag.

Nu kommer det, topp tio. Håll i hatten!

10

80-tal. Temat var retro, jag drog på mig mina största glasögon från maskeradlådan och en klänning från Beyond Retro. Matchade superbra med ballongerna.

+ För extrema mängder hårspray och glasögonen
– för att jag under sommaren såg ungefär likadan ut, minus glasögonen då.
9

Zombiewalk i Karlstad. Låtsasblod, massa smink, tuperat hår och östtysk ubåtsofficersuniform.

+ för att äntligen hitta en användning för den östtyska ubåtsofficersuniformen och de äldre damerna som utbrast ”Vad fina ni är, men ni ser lite bleka ut..”
–  för kylan och träningsvärken den släpande gångstilen gav.

8

Våren. Sittning på temat ”Ursäkta jag kom fel”. Parutklädnad är det bästa.

+ för att få köpa Myrornas alla pappersblommor
– för att det var kanske inte världens mest spektakulära utklädnad. Men fin!

7

Rödluvika. Joakim och jag gjorde ett julkort som en saga om Rödluvika och Vargakim.

+ för att julkortet blev lite annorlundare än alla andras.
– för att det där är ju exakt så som jag ser ut på höstarna/vintrarna, och att det inte alls var en maskerad.

6

Kinkysittning i Karlstad. Lite sjömanstema igen. Joakim satt fast med ett likadant halsband på andra änden av kedjan.

+ För att man aldrig någonsin får en anledning att klä ut sig såhär annars och för att resten av gästerna körde limbo under kedjan. När utklädnader får en extra funktion = plus!
– För att jag inte vågar visa hur de andra såg ut på sittningen.

5

Vampyr. Gamla korridoren bjöd på halloweenfest och huggtänderna jag köpte när jag gick på högstadiet fick vara med. Likaså en mörkmörkgrön sammetsklänning som verkligen inte reflekterar mycket ljus.

+ för vitt puder, mycket läppstift, lite blod och en klänning jag älskar.
– För att polisen hade fått ett samtal och undrade vem som blivit slagen. Alla på festen hade lite låtsasblodstänk här och var. Men det var snälla poliser och önskade oss fortsatt trevlig kväll.

4

White Trash. Sittning i Karlstad återigen. Det serverades varmkorv som mat och alla var så galet fina, eller vad man nu ska kalla det.

+ för kjolen, skärpet, väskan (som allt hittades snabbt på myrorna) och min underbare kavaljer.
– för att tatueringen försvann innan kvällen var över.
3

Skatan. Mitt tjugoettårskalas hade temat ”Bovar och Banditer”. På kalaset kom allt från miljöbovar till aktivister och sektledare. Klänningen var min balklänning i åttan, fjädrarna från panduro och masken knåpades ihop själv.

+ för att hålla en låg kostnad för utstyrseln och att få vara en skojig bov.
– för att masken inte riktigt var så skön hela kvällen och lämnade lite rispor i huden.

2

Siamesisk tvilling. Det var maskerad med klassen och jag hade byggt en Likadannika. Stommen var från en gipssession på en konstkurs jag läste i Karlstad, sedan byggde jag på med lite extra lera och fixade en peruk.

+ Skrämde en kvinna (eller fler) på spårvagnen.
– Det var iskallt utomhus och en jacka var svår att ha när man är två

1

Silvertejpsklänningen. Temat var silvertejp och jag tejpade ihop mig en klänning och en pillboxhatt. Det är som sagt bara tejp (förutom en liten topp under överdelen där). Silvertejp är ett fantastiskt material. Går något sönder är det bara att tejpa igen hålet och fortsätta dansa.

+ för min största maskeradbedrift hittills och för att jag fortfarande får kommentarer om den och blir påmind om den av folk som var där. Kanske bästa klänningen jag haft på mig också.

– för att det var en typisk engångsklänning och för den hemska odör som spreds när tejpen avlägsnades efter en kväll av dansande och hoppande. Materialet andas inte särskilt bra kan vi säga.

Det var mina top tio maskeradutstyrslar. Men jag måste få ge en hedersomnämning till min ständiga partner-in-crime och lika entusiastiska maskeradbesökare: Min kära pojkvän Joakim och hans hemmasydda Alice-i-underlandet-kanin-klädsel. (Själv var jag Alice vid samma tillfälle, men det var inte på långa vägar så fint som detta.)

Vilken är er bästa utklädnad?

14 thoughts on “topp tio maskeradutstyrslar

  1. Så himla bra, allihop! ärligt talat är jag alldeles för dålig på att gå på maskerad. Älskar att klä ut mig och skulle verkligen vilja göra det på riktigt riktigt riktigt någon gång. Tror bestämt det är dags att arrangera en ENORM Harry Potter-fest!

  2. DU DRIVER?! Klänningen av silvertejp är ju helt sjukt snygg :O Designa kläder, kvinna! Jag skulle köpa 😀

  3. Men vavava jag förstår inte, hur bar du dig åt med klänningen???? Om den var helt och hållet i silvertejp – hur fick du till vecken på kjolen? Christ vad imponerande!

  4. Hittade detta när jag googlade "bästa utklädnad". Alltså, gud vad du och din kille verkar vara roliga! Tyckte white trash och silvertejpsklänningen var bäst!! tack för skratt och inspiration =)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *