nästippetäppa

nästippetäppa

Jag är sjuk och sånt. Jag sa att jag skulle bli det direkt efter marknadsplanen var klar, och det blev jag. Nu går jag runt i Karlstad med ett tjocknat huvud och en rinnande näsa, men ganska nöjd ändå.
Igår skickade jag in min B-uppsats så nu har jag faktiskt lov. Jag har lärt mig en massa saker om rosa. Bland annat så var det i början av 1900-talet små gossar som kläddes i rosa och flickor i blått. Anledningen var att rött, som ju står rätt mycket för styrka och mod, var för männen. Pojkarna fick då ha en blekare nyans. Under andra världskriget hamnade homosexuella män i koncentrationsläger och pryddes med rosa trianglar. Homosexuella kvinnor ansågs inte vara ett hot och dessutom kunde de ju, vare sig de ville eller inte, användas för att föda upp den ariska rasen.
Dessutom har jag lärt mig att Baker-Miller Pink, ungefär tuggummirosa, är stört omöjligt att vara aggressiv i närheten av. Därför används den som terapifärg i många fängelser.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *