svar på de mer personliga frågorna

svar på de mer personliga frågorna

Det tog lite tid men nu ska ni få svaren på resten av frågorna ni ställde för ett tag sedan!
Ville bara säga att du är himlans fin och sen är min fråga: vilken är den absolut bästa låten att lyssna på när det snart är vår och snön börjar smälta och allt är sådär bra som det är på våren?

Tack du!
Ni ska få en liten lista med fina låtar av mig. Den är rätt spretig, men ändå.

You’re my pride and joy etc.

Vad brukar du göra för att koppla av och brukar du få fräknar på våren? Kram
Se en bra film är bra. Spela alfapet är bäst om man är två, eller bara kramas.
Jag har en fräken, fast den ser mest ut som smuts mellan ögat och näsan. Min syster tog alla fräknarna.

syster med fräknar

Om ditt liv fick var som i en film, vilken skulle du välja?

Jag vill ha äventyren ur Guldkompassen och Den oändliga historien, några delar magi från The Imaginarium of Doctor Parnassus och skorna från The Wizard of Oz. Jag vill ha färgerna och förälskelsepirret från Amelie de Montmartre och kärleken från Bright Star.

Annars vill jag gärna vara pellegnillot i Dunderklumpen om jag helt får välja karaktär.
fina filmer

Jag har en fråga! Hihi :)
Visst är du hemma i skell i sommar så man kan umgås? Och var jobbar du i sommar? Är det för tidigt att fråga? :O

Det är alldeles för tidigt att fråga! Jag har ingen aning och har ingen aning om vart hur när sommaren kommer vara. Men Västerbotten är ju självklart stora delar av sommaren i alla fall ju!

Kan inte du berätta lite om hur du var i tonåren och vilka stilar du haft genom åren? Älskar sånt!


annika någon gång för längesedan, kanske gick jag i sjuan.
Jag var (och kommer alltid vara) en romantiker som alltid drömde om kärlek och letade kärlek i varenda vrå och var ledsen när jag aldrig hittade den på riktigt, eller. Jag var nog mest ledsen när aldrig någon var kär tillbaka.
Jag var aldrig en sådan som drack folköl bakom kiosken Karamellen i Burträsk, jag var inte heller någon av dem som var bäst i fotbollslaget och inte heller den som hade pojkvänner hela tiden. Jag var väldigt lugn och snäll faktiskt. Vår klass 7a, 8a,9a var nördklassen, pluggklassen, duktiga klassen. I B gick de som var häftigast och i C var de lite bråkigare. Och jag ljuger väl om jag inte någon gång ville vara som tjejerna i B. Fast mest ville jag vara annorlunda. Jag lyssnade på en del på svensk progg och mycket Bob Dylan och Cat Stevens som min bror lärt mig göra. Jag ville klä mig i randiga strumpbyxor och svarta tyllkjolar och jag ville måla med kajal längs ögonlocket. Men jag vågade aldrig riktigt fullt ut. På ett litet ställe (Burträsk har 1700 invånare) så sticker man ut alldeles hemskt om man bara är lite, lite annorlunda. Så jag hade bara randiga strumpor ibland då och då till uppvikta jeans och under en tid när jag gick i åttan hade jag fluga varje fredag. Jag varvade mellan en polkagrisrandig och en blåglansig, och slips ibland.
Jag var ganska osäker av mig precis som många andra, man vet inte vad man är eller vad man vill vara. Av någon anledning tyckte jag mig hitta något bra när jag gick i nian. Jag blev ”Balens tjej” och kände att jag faktiskt kunde vara jag. Vi hade fåniga omröstningar där titlarna ”årets snällaste”, ”årets mysigaste” ”årets lärare” och så vidare delades ut. I kategorin ”den som vågar vara sig själv mest” vann tjejen från elevrådet, hon viskade till mig efteråt att jag tydligen bara varit någon röst ifrån vinsten. Av någon anledning kändes det otroligt bra.
balen i nian
Jag började gymnasiet, efter tre månader på estetisk bild insåg jag att det inte alls funkade och hoppade på Sammhällsekonomi. Jag var rätt blyg av mig, sa inte så mycket på lektionerna. Jag flyttade hemifrån för att slippa åka buss två timmar till och från Skellefteå varje dag och där satt jag uppe hela nätterna och ritade.
Jag och Elin i min franskaklass bestämde oss för att ha klänningsveckor då och då och skippade jeansen för ovanlighetens skull. Sen dess har byxorna helt (förutom ett par mjuka jeans som jag nästan aldrig använder) tagits bort från garderoben.
Jag blev bästa vän med Hanna och sov ofta på hennes gula soffa i vardagsrummet. Vi brukade sitta på bryggan vid älven och dricka smoothies.
Vårat lilla, men fantastiska gäng från klassen fikade en massa, hade ost och vinkvällar, irländska pubkvällar. Vi åkte till Eriks stuga och spelade fotboll och vi åkte till Dantes stuga och flöt omkring på vattnet de dagar det var för varmt att göra något annat.
Jag hade nästan aldrig gjort något annorlunda med mitt hår annat än kanske göra lite ljusa slingor. Under sommaren efter studenten försvann halva håret.
snett hår
Sen åkte jag till frankrike med min vän Tobias och levde på vin och baguetter och umgicks med en norska och en massa Californier.
amerikan, svensk, norsk, amerikan på hippiefest
När jag varit hemma ett tag klippte jag av mig resten av håret och blev vithårig, använde mer rött läppstift och ännu mer klänningar.
nytt hår
Och sen på hösten slutade jag vara tonåring, hade blivit galet förälskad och flyttade söderut.


Du är så bra! jag blir glad av att läsa din blogg och se dina underbara målningar. 
- vad gör du när du har riktigt, riktigt tråkigt?
- har du någon favorittvserie eller favorittvprogram?


Tack!
Jag kan faktiskt inte komma på vad jag gör när jag har riktigt, riktigt tråkigt. Kanske ser film eller något annat i den stilen. Eller så sitter jag och säger ”åh, vad jag har tråkigt” och väntar tills det går över.
Twin Peaks såklart.
Annars tycker jag ni kan se Wonderfalls, fantastisk serie som tyvärr lades ner mitt i första säsongen på grund av för dåliga tittarsiffror. Helt fel.

Hej, och tack för en varm och innerlig blogg. Samspelet mellan bild och text är perfekt. Och du är så duktig!

 Du behöver inte svara på den här frågan om du inte vill, men jag har ibland undrat för mig själv om du har ätproblem?
 Jag är själv ätstörd och någonstans brukar jag kunna känna in när någon har samma bekymmer.

 Tre bra saker med att bo uppåt landet?


Inte samma bekymmer alls faktiskt och det är jag hemskt glad för. Är alldeles för många som mår dåligt över sådant.
Finns dock andra saker som gör att jag och min kropp inte mår prima alla gånger, det kanske är det du känner av?
1. Solen som aldrig går ner på sommaren som gör att man egentligen aldrig behöver gå och lägga sig och som gör tiden verkar stå still.
2. Att man kan ta en liten röd bil och köra en massa mil genom blomstrande stora ängar för att möta upp någon för första gången och tycka det är det bästa man gjort
3. Palt!

Är superblont din naturliga hårfärg eller färgar du, och om; vad är i så fall din naturliga hårfärg?

kan vi få se bilder på dig från när du var yngre?

Nope, jag är faktiskt inte vit i håret naturligt. Jag är väl blond, eller råttfärgad, beroende på hur man ser på saken. Blond på sommaren, tråkfärg på vintern.vinterhår/sommarhår
Vad gör du som du kan tycka är ”pinsamt”. om folk skulle få reda på det, skulle du skämmas.

exempelvis, jag har börjat följa en skvaller-blogg om kissie m.fl.
oerhört pinsamt. 

Vad har du för pinsamheter?

Jag har totalt fastnat i Biggest Loser. Trodde jag skulle slippa följa det då finalen var i veckan, men såklart började nästa säsong redan dagen efter och jag kan inte låta bli att se det.
Sen så är jag dålig på att laga mat. Haloumin brukar smälta för mig när den ska stekas, jag vet inte hur det går till.

Vad gick du för gymnasie? vad ska du jobba med i framtiden? och vad har du för framtidsdrömmar?

Jag började på estetisk bild, efter tre månader kände jag att det inte alls funkade, ville byta till Samhällsmedia med programmet var fullt så jag började Samhällsekonomi tillsvidare. Jag blev dock kvar där i tre år, startade UF företag och fick fina vänner. Otippat kanske, men det är faktiskt ekonomi jag läst.
Jag studerar till att bli Art Director för tillfället, sen får vi väl se vad som blir i slutändan. Jag vill jobba med något kreativt och jag vill vara glad, det är allt jag vet. Mina framtidsdrömmar har tyvärr kastats runt och stökats om senaste året så jag kan tyvärr inte svara på den frågan så bra, även om jag egentligen skulle vilja kunna.

Du har en väldigt fin blogg och detta är min första kommentar. Men jag undrar, för ni är ju så fina ihop, när och hur du träffade din kärlek? Jag älskar historier om hur par träffade varandra…


Det är en så lång historia och den kräver dess helhet för att vara bra! Det handlar om att råka söka på rätt saker, råka skriva rätt saker och att råka göra det samtidigt. Jag kanske måste tillägna ett inlägg till det om Joakim godkänner.

4 thoughts on “svar på de mer personliga frågorna

  1. Shit, vilka svar! Och bra sådana!
    Jag måste bara få förtydliga lite… det lät nästan som om du flyttade hemifrån pga nått annat och inte bara för att det var 4 mil enkel väg till gymnasiet. Och du hade ju en hemskt mysig lägenhet också!

  2. Jag säger som Matilda: vilka svar och vilka bra sådana!Det där om att vad du gör när du har tråkigt; i hela din uppväxt har du väldigt sällan haft tråkigt/inget att göra. Du har nästan aldrig sagt: jag har ingenting att göra. Om du inte har haft något att göra har det bara gått några minuter innan du har ritat, sytt, stickat, virkat, gjort pärlplattor, gjort halsband, varit i källaren och snickrat eller vikt järntråd, skrivit berättelser, gjort snögubbar, spelat gitarr eller vad som helst. Och framför TV:n har du alltid haft något i händerna. Och har du inte kunnat så har du lärt dig. Kreativ hela tiden.
    Kramar från mamma.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *