mail

mail

Jag mailade min sista tenta till min lärare i bildberättande häromdagen och fick bland annat som svar:
”Kom ihåg att det är viktigt att inte tappa sugen för att man får några nej. 
Jag är helt övertygad om att du kommer hitta en väg. Du har stor kapacitet”
Det där är min kära storasyster och jag. Hon jobbade som formbestämmare en gång. Nu vet varken jag eller hon vad som händer till hösten. Det kommer över mig ibland och det känns alltid lika jobbigt. Efter midsommar får man maila Berghs och fråga vad som saknades. Förlåt för mitt tjat om detta. Många av er rekommenderar att gå folkhögskola men jag tyvärr en del bränd de ynka två veckor jag gick på Östra Grevie. Jag hade hört talas om Nyckelviken och Östra Grevie som de bästa som förberedande, sökte båda. Flyttade ner till Skåne och allt slutade med att jag hyperventilerade och fick ångestattacker mycket längre än den korta tiden jag var där, jag känner liksom inte för det igen. 
Hur som helst så var det himla snällt sagt av min lärare. Hon är söt och brukar berätta om hur det var på konstfack på 70-talet ibland. En historia handlar om hur hippiekonstnärerna möter modern teknik på en militäranläggning. 

6 thoughts on “mail

 1. Jag har gått igenom samma resa som dig, och känner igen mig i mycket av det du skriver. Har gått Nyckelviken i 2 år och Stenebyskolan i 1 år och sökt Konstfack 2 gånger – varav ena gången jag kom på intervju. Jag åkte ur på intervjun med motiveringen att jag "var för nervös och osäker", men vem är inte det i en sådan situation? Hur som helst, länge kändes det som om Konstfack, Beckmans, HDK osv, var de enda möjligheterna i livet…men det är faktiskt inte helt rätt. Rent utvecklingsmässigt så kan man komma minst lika långt på andra utbildningar (som den du gått nu). Konstfack är inte enda alternativet, vilket även många studenter, som jag är vän med, som går där tycker. Om du ändå vill gå så skulle jag rekommendera dig att söka Nyckelviken och andra förberedande igen. Vad är det som säger att du skulle börja hyperventilera för att du går en förberedande utbildning – och inte för tex Konstfack? Det verkar ju inte rimligt..eller hur?

  ps. Du är jätteduktig och talangfull, och jag är säker på att det kommer att gå bra för dig – även om det inte känns så just nu.

 2. min pojkvän sökte två gånger till Berghs. det är inte konstigt. du har inte misslyckats för att du inte kom in i år. fasiken. du är så jäkla talangfull och det är så viktigt att du förstår det! din fantasi är en av mina favoritfantasivärldar!

 3. (Samma linda som ovan): Precis, var inte ledsen för att du inte kom in. De allra flesta får som sagt söka flera gånger och till nästa vår tar du nya tag helt enkelt!
  Personligen är jag IDAG glad över att jag åkte ut på intervjun, för jag har fått lära mig så grymt mycket annat skoj på den utbildningen jag går nu (Bildproduktion=fiktionsfilm, dokumentär, redigering, ljussättning, filmfoto + 3d animering och after effects..osv). Men just då, när jag inte kom in – då var jag verkligen jätteledsen och det kändes som om det aldrig skulle bli något vettigt av mig. Länge trodde jag faktiskt att det bara var de stora skolorna som räknades, för det känns ju lite så när man är mitt uppe i det.
  Det är så mycket som spelar in när man söker utbildningar; vilka andra som söker, vem som sitter i "juryn", om det finns någon som uttrycker sig liknande, väder och vind…ptja, MYCKET. Du är grym oavsett, glöm inte det! 🙂

 4. Hej du. Jag tycker att du är grym, måste börja med det. Jag har precis kommit in på den skola jag länge velat gå, men behövde söka två gånger. Förra året kom jag på intervju, men inte in, och i år kom jag in. Ge för tusan inte upp nu! Sök nästa år igen, det visar bara att du har kvar motivationen och verkligen vill detta.

  Du är så himla ung, eller vi är lika unga, och det spelar sannerligen in. Fortsätt med det du gör, för du gör det så himla bra.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *