det stora påskäventyret

det stora påskäventyret

För oss som stannat i korridoren över påsk tänkte vi att vi skulle göra något utomordentligt bra. Vi köpte påskägg och fyllde dem med väl utvalda godisar. 
Vi fick varsitt ägg att gömma och skrev varsin liten ledtråd på rim till dessa. Sen begav vi oss ut för att leta.
Annina hittade sitt ägg i torktumlaren efter tips om att ägget kunde bli torrt som snus om det låg där för länge. (viktigt att nämna är att ägget hade kaninöron, Anninas favoritord på svenska är nämligen kanin och hon kallas därför kanina ibland)
Själv fick jag veta att mitt ägg var bästa vän med Nitroglycerin och begav mig därför ut på området bakom huset där de sprängt sönder marken för att kunna bygga nya hus. 
Och där uppe på en stenhög låg det. 
Så fort Joakim klurat ut vad som menades med ”hetta” och ”konkava former” rusade han iväg och hittade sitt ägg i grillen på vår balkong
Och Jonas fick en liten dikt om hur livet går upp och ner som ledde honom till hissen
Annina hade även en liten extra överraskning åt oss och släppte lös oss i skogen bakom huset för att leta ägg. Det blev dock mer letande än hon räknat med då det sista ägget var smått omöjligt att hitta, inte ens Annina visste var det var till en början.
Snart ska vi göra Västerbottenspaj och ha det mysigt. I morgon åker jag till Stockholm för att sedan på måndagmorgon bege mig norrut tillsammans med Matilda och Judit, hurra!

2 thoughts on “det stora påskäventyret

  1. Det var det finaste påskäventyret jag sett på länge. Ni är allt bra lite fiffeluriga ni e gänget på campus. =)
    Så, Glad Påsk!

  2. När du åker norrut, ta med vinterkläder (och badkläder = badhus). Vi har definitivt inte lika mycket sommar som ni. Här åker vi fortfarande skidor på sjön och går omkring på meterdjup snö när skaren bär.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *