Nu blir det här en blogg med tema krämpor.

Nu blir det här en blogg med tema krämpor.


Skrivkramp, alltså.
Min handled som efter 3 år av fram-och-tillbaka-kommande smärtor lite då och då började säga emot helt och hållet när jag skulle rita. Nej, dumt nog har jag aldrig lyckats gå och kolla detta, men någon (min bror) sa til mig att det kan vara skrivkramp. Inte skrivkramp som i att inte kunna komma på saker att skriva (som faktiskt heter skrivblockering egentligen), utan skrivkramp som man får av en och samma rörelse; i det här fallet ritandet. Så, jag bestämde mig för att undvka att röra en penna ens i några dagar för att se om det blev bättre. Så nu funkar handleden igen, för tillfället i alla fall.
Det var en väldigt kort stund och det låter helt jättefånigt när jag skriver det här men jag märkte hur otroligt beroende jag är av att få skapa saker för att må bra. Från det att jag fick så ont att det blev jobbigt att använda handleden tills dess att min ”viloperiod” var slut så hann jag bli frustrerad och känna mig totalt värdelös på allting (inte bara ritandet alltså). Det kändes som jag bara ville kapa av handen precis där det gjorde ont för all kreativitet bara rann ur mig ändå.

Men nu är den tillbaka! Handen alltså, och därmed även lite kreativitet. Så nu ska jag rita en massa bilder till Samlarobjekt, Göra klart lite jobb och rita en massa annat. Fast egentligen borde jag forsätta att ta det någorlunda lugnt så det inte kommer tillbaka och måste gå till en doktor som säger att det är en annan grej som är fel och jag måste operera och sen blir det läkningstid på tre månader. Jag vill inte ens tänka på hur det skulle vara med 3 månader av högerhandsvila. Usch.

Åh, ja, bilden är gjord i illustrator. Jag är ju totalgrön på illustrator. Men tänkte att jag ska lära mig!

One thought on “Nu blir det här en blogg med tema krämpor.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *