100 dagar kvar

100 dagar kvar

Idag är det precis 100 dagar kvar till den 25 januari då det här är över. Frågan är hur mycket franska man kan då. Min lärare berättar hela tiden om en kinesisk tjej som kom hit, hade kanske läst franska några veckor innan, hon kunde i alla fall inte mycket. Efter en månad talade hon i princip flytande. Allt handlade om att hon vågade prata och hon satsade. Jag kan inte säga att jag tror jag kommer ligga på samma nivå ens om hundra dagar. Jag funderar på om jag ska bli den dummaste i klassen på riktigt. Alltså börja fråga om allt hon säger som jag inte förstår. Det känns som om jag förstår när de pratar allmänt. Men direkt jag får frågan fattar jag ingenting ”Qoui?” får jag svara och de får ta om det. Kanske är det så att jag bara inbillar mig att jag förstår det andra.

Har just haft den andra ”Presse” lektionen. Det är politik, politik, politik, politik. Vi ska ha något prov i det och då ska vi agera journalister och vara kritiska och grejer. Jag känner mig rätt borta på det området. Hade varit lättare om det hade handlat mer om kultur och sånt. Enda nyheten jag uppfattat den här veckan (eller var det förra) är att Radioheads nya album är genialiskt. Att man får välja pris på det alldeles själv. Undrar om de kommer tjäna mer på det eller inte. Folk som vanligen bara skulle ladda ner albumet kanske kan bemöda sig att betala en 10 kronor eller något liknande bara för sakens skull. Det kanske finns någon som vill betala några tusen också.
Jag hoppas att det blir lättare att hänga med i vad som händer i detta landet när vi fått sladdar till vår tv, om vi nu kommer få det.
Nu tror jag att jag ska ringa till ett ställe som heter ”Le p’tit bazar” och fråga om de har några platser kvar på ”arts plastiques” kursen. Några tisdagars gratis konstkurs skulle inte vara helt fel.

Idag fick jag brev av min kära mor också. Det var ett julkort, lustigt. (egentligen bara för att testa om det gick fram, och det gjorde det.) Ni får jättegärna skicka massa brev hit! Jag lovar att svara på allt! (jag gillar att skriva brev)

Nu ringde jag till le p’tit bazar och lyckades bokstavera mitt namn någorlunda och på tisdag får jag gå på kurs, wie!
Nu måste jag göra min läxa innan klockan blir 16 och jag börjar om!

det har ar en paminnelse till mig sjalv:
http://www.myspace.com/blackkidsrock

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *