PicoWeather – Ett väldigt litet väder

PicoWeather – Ett väldigt litet väderDet här är en väldigt liten sida som Filip och jag har byggt. Mest Filip förstås, men jag har gjort ikoner och varit moraliskt stöd. picoWeather är en vädersajt (för webbläsarna firefox och chrome) som till en början kanske inte ser så mycket ut för världen.


Allt sker nämligen i faviconen och informationen i tabben. I miniformat. När du har låtit webbläsaren se var i världen du befinner dig så dyker detta upp. I ett utrymme som är 16×16 pixlar stort kan du se vilket väder det är. Just nu är det alltså sol bakom moln här. Texten som syns visar temperaturen.
Varje timma uppdaterar den utifall att väderleken förändrats.


Det fiffiga är då att du kan ha sidan öppen samtidigt som du kikar på annat. Bara genom att titta lite snabbt på tabben så vet du vädret. Perfekt då du slipper du vrida huvudet för att titta ut genom fönstret. Sjukt bra, om jag får säga det själv, och det får jag ju. Tjohej!

Titta på: www.picoWeather.com
(i Firefix och Chrome alltså, annars ser du inte så mycket)

4 thoughts on “PicoWeather – Ett väldigt litet väder

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *