Höstklänningen

Höstklänningen


Bruna blommor måste väl räknas som höst, så denna kreation som jag sydde en kväll i veckan får härmed tituleras höstklänningen.

Jag fick en fråga om vad jag använder för mönster när jag syr klänningar men sanningen är den att jag klarar inte av att sy efter mönster. Det blir bara totalt fel då. Så jag tar helt enkelt en klänning jag gillar modellen på och ritar av den överdelen på tygen. Klipper, nålar på mig den och nålar insnitten och sen syr jag. Kjolen på en sådan här modell är bara en lång bit tyg som man veckar och syr fast.


Sen är det bäst att aldrig noggrant granska dessa hemmasydda klänningar i sömmarna för nog fuskar jag både här och där.

11 thoughts on “Höstklänningen

  1. Vad skönt att veta att det finns någon annan som syr precis som jag gör. Blir alltid bäst när jag gör precis så, att följa mönster leder mest till katastrofer. Jättefin klänning!

  2. Superfin modell! 🙂
    Din metod påminner lite om min, förutom att jag har ett grundmönster (överdelen) som jag skapade på en kurs i mönsterkonstruktion. Sen är det improvisation och påhitt från gång till gång. 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *