Gröna fingrar, mattor och trollstavar

Gröna fingrar, mattor och trollstavar


Titta! Vi har några nya saker här hemma som jag nästan måste visa.


Gulddjuren är inget nytt alls, men har fått nytt ställe att vistas på.


I en prunkande pelargon nästan värdig Underbara Clara. Under sommaren hann våra två pelargoner halvdö, eller ja, vi trodde de var heldöda men plockade bort alla torkade blad och vissna blommor tills det endast fanns några nakna pinnar kvar och nu helt plötsligt lever de igen.


Samma sak gäller smultronplantan som jag köpte i våras. Den blommar för fullt och det måste väl betyda att det blir höstsmultron i år.


Trots att tomaternas blad är mer gula än gröna efter några veckor i blöta och mörker (de fick vara i badkaret under semestern) så kommer det nya tomater hela tiden nu och den här omgången är nog ätbara i morgon. Jag funderar på om de kanske blir extra söta nu när två polkagrisklubbor gör dem sällskap i krukan.


Sen så har jag äntligen köpt en färgglad trasmatta.

Visserligen mycket smalare än jag hade tänkt, men väldigt mysig. Den är från Lagerhaus och kostade 99kr. Det är 90% återvunnet material i sig så vissa ränder gjorda med något mer sidenliknande tyg och något annat verkar vara samma typ av nylon som är i strumpbyxor.


Det här är den sista grejen jag tänkte visa. Jag fick den i present på kalaset förra helgen.


En trollstav! Med den går det nu att styra projektorn, hela ljudsystemet och tv-mottagaren med olika viftningar åt olika håll. Lite magiskt är det ändå.

11 thoughts on “Gröna fingrar, mattor och trollstavar

  1. ett litet kanske tips till smultronen. Det kan vara så att dom måste pollineras för att bli smultron så ta en tops och gör det!

  2. OMG!!! Värsta häftiga trollstaven, en sådan borde vara standard i alla hem. Hur tycker du att den fungerar? Är den enkel att använda och värd att investera i?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *