Elva frågor gånger två del ett

Elva frågor gånger två del ettBåde Karin och Sandra utmanade mig på elvafrågorsutmaningen. Så då måste man svara dubbelt gissar jag.

Det är alltså så att de har fått elva frågor som de svarat på, sedan har de utmanat elva andra som bloggar med elva nya frågor som sedan fortsätter kedjan i all evighet om man så vill.

Först ut, Karins frågor!

1. Vad är du bäst respektive sämst på?
Jag är nog bäst på att få för mig att vika och klippa saker i papper.
Sämst är jag på att planera, rent känslomässigt alltså, vill inte. Sen är jag dåligt på att ringa till folk jag inte känner superväl. Skickar helst sms eller mail.2. Vilken superkraft behöver du?
Behöver just nu: Stanna tiden lite, alternativt bli sådär extremt supersnabb eller att inte behöva sova, alls.
Vill ha: Kraften att kunna teleportera mig själv och andra saker.3. Är det nåt du tycker evolutionen berövat dig?
Naturligt rosa hår, det tycker jag är det minsta evolutionen kunde ha skakat ur sig. Sen så kunde man önska att jag skulle kunna stå på händer och vara lika stark som mamma och pappa var på sjuttiotalet på bilderna ovan. Där gick evolutionen åt fel håll.

4. Har du slagit dig riktigt illa någon gång? Brutit ben?
Jag har ramlat på ett löpband, ja, det är faktiskt sant. Mitt under en fotbollsfysträning klev jag på bandet, som var igång så smått, med fel fot. Jag ramlade direkt och någon slags reflex gjorde att jag inte släppte taget utan höll mig kvar. Det resulterade i ett rejält brännsår på knät på samma knä som jag några år tidigare fått ett stort ärr på grund av att jag ramlade med en stillastående moped.5. Vad är det äckligaste du ätit? Vad skulle få dig att äta det igen?
Jag ogillar starkt koriander och undviker det så mycket jag kan. Fick häromdagen höra om en kille som beställt mat på en Studentkår. Där hade de använt koriandern istället för sallad. Hemska tider!

En gång åt jag ett hårdbröd utan smör och efter några tuggor såg jag hur det kryllade med små små larver i exakt samma färg som smörgåsen. Men det är mer obehaget av att tänka sig larverna i munnen/magen än hur de smakade, om jag ens hann få i mig någon. Gräshoppan ovan låg på mitt skrivbord en dag under min praktik i Göteborg. Jag åt den.

Men, en levande larvmacka med koriander är nog inte något jag skulle äta om inte något stort stod på spel.


6. Vad väljer du om du bara får välja över- eller underläpp. Motivera!

Svårt, de har ju sina fördelar både den övre och den undre. Men av rent estetiska själ väljer jag överläppen för att få behålla amorbågen, underläppen är snäppet mindre intressant.

7. Vilken låt har oftast gått på repeat hos dig?
Yelle – Comme Un Enfant, fortfarande.8. Vem önskar du att du var kompis med?
Jessica HischeDan Wolgers och Lyra i Guldkompassentrilogin (och hennes vän pansarbjörnen!).

9. Ditt favoritgodis!
Sötsurhårda godisar och då och då en chokladbit.

10. Var sover du bäst?
Innerst med en stor kudde.

11. Vad kommer dina memoarer heta?
Kalaset(Nästa gång, Sandras frågor, mina frågor och de jag utmanar.)

4 thoughts on “Elva frågor gånger två del ett

  1. Alltså. Pansarbjörnen. Kommer ihåg det som om det vore igår när jag såg filmen. Vi flög till västindien och längtade som små tokar till sol, hav, varm sand och fladdrande palmblad men halvvägs över atlanten började jag titta på guldkompassen och glömde allt vad öar i turkost vatten hette. Smått magiskt och alldeles fantastiskt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *