Resa i tiden

Resa i tiden


När jag inte svarar i min telefon är det som att resa tillbaka i tiden. En fjortonårig Annika satt med sin första mobiltelefon i sitt flickrum med gula tapeter och talade in meddelandet. Jag hade lärt mig att man skulle börja precis som man svarar i telefon för att förvilla eventuella tjuvar som kanske bara ringer för att kolla om det är någon hemma. Detta blir förstås lite märkligt på en mobiltelefon, men det var det jag hade lärt mig.

Nu kommer mitt abonnemang bytas ut till något från jobbet, telefonnumret kommer vara detsamma som det varit ända sedan min första telefon. Men jag tror att telefonsvaret kommer försvinna och det gör mig lite vemodig även om det bara är en ynka mening jag säger.

Det finns något fint i att jag fortfarande har chansen att ringa till mitt fjortonåriga jag och lämna ett meddelande om allt det där ett fjortonårigt jag skulle behöva höra. Att inte behöva känna en massa krav, att det inte är så läskigt att träffa nya människor, att kyssarna kommer komma i oändlighet, att tandställningen bara behövs halva tiden, att det är okej att gråta för det kommer komma en massa tårar och världen är enorm och ibland inte helt snäll men det kommer att bli himla bra bara du vill och försöker lite grann.

4 thoughts on “Resa i tiden

  1. Jag ser fram emot att läsa listan som du blivit utmanad att göra, pannika!

    Och, jag råkade hipp som happ byta bloggnamn. Mest för att jag tyckte det var rätt tråkigt att var en sån brud som hade sina mellannamn som bloggnamn, även om mina namn är fina. Nu har jag världens längsta bloggnamn istället, som passar in på min vardag: dayslikethesemakeyouliveaweeklonger.blogspot.com. Jag ber om burträsk för det långa, men jag gillar det!

  2. Det var min käre storebror som sa så stup i kvarten när jag var hemma innan jul och det fastnade på en gång så nu säger jag så mest jämt. Det är ju tyvärr svåröversatt till engelska så jag använder det så mycket det bara går när svenskar med västerbottenanknytning finns i närheten! Det bästa är ju nästan att det går att svara på det också: Du är burträskad! Fantastiskt!!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *