Dom jävlarna ska skjutas

Dom jävlarna ska skjutas

Ni har väl inte missat att det förhoppningsvis kommer skapas en helgalen serie som heter Dom Jävlarna Ska Skjutas? Den handlar om en underjordisk rörelse av kvinnor som letar upp våldtäktsmän och straffar dem för det de gjort.

Det är en stenhård Stina Ekblad som handplockat de sju kvinnorna till gruppen

De är lite som superhjältar


Det känns lite Kick Ass och lite Kill Bill. Action och en slags humor i att det är så knasigt och over the top. Samtidigt som den bottnar i feminism och den viktiga frågan om att de som förgriper sig på andra ofta kommer undan.


Hjälp Anna Wallmark och Andreas Öhman (min regissörsvän som bl.a gjort filmerna I rymden finns inga känslor, Bitchkram och Remake) att få göra hela projektet till verklighet genom att stödja projektet på Kickstarter!

6 thoughts on “Dom jävlarna ska skjutas

 1. den här serien gör mig illamående eftersom mord ses som ett passande straff för en våldtäkt. Missförstå mig inte, våldtäkt är bland det vidrigaste som finns och vi är i desperat behov av en ny lag, men det innebär inte att många offer inte kan gå vidare (i varierande grad) eller att alla offer mår uselt resten av livet, det behöver inte heller vara det värsta som kan hända en människa medan mord är att bokstavligen avsluta någons liv och utsätta de som står personen nära för något lika vidrigt.
  Men jag antar att serien knappast kommer visa hur en riktig våldtäktsman kan se ut, en vanlig kille med vänner och en familj vars liv skulle gå under, och därmed spär de på myten att våldtäktsmän är monster och aldrig skulle kunna vara någons bröder, pappor, vänner, pojkvänner etc.

  1. Jag gissar att denna serie kommer att få väldigt mycket diskussioner och kommentarer just för att den går så långt över gränsen, jag gissar på hatiska kommentarer från både höger och vänster. Den är ju lite: "Hur skulle de vara om feministerna blev lika farliga och militanta som vissa tror att de är?". Killarna i början känns väl som helt vanliga kollegor till kvinnan som blev våldtagen, förutom de faktum att de har det samtalet de har såklart. Men i övrigt väldigt vanliga. Samma sak med kostymnissen de håller mot trädet.

  2. VILL verkligen se denna serie. Och jag tror det som kommer uppröra mest är att det är just kvinnor som är mordiska och farliga. Män har ju i alla tider fått mörda både i det verkliga livet och på film, kolla bara Tarantinos filmer, som t.ex. Reservoir Dogs som inte har en enda (talande) kvinna med i hela filmen ändå är den hyllad. Dessutom är det ju inga vanliga killar som våldtar, våldtäkt är iaf inte vad jag anser som en vanlig eller normal sak att göra.

  3. Vadå mord? De skär väl kukarna av våldtäktsmännen?
   Ett passande straff. Man kan gå vidare (i variernade grad).

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *