Hackaway!

Hackaway!


Ett hack/hackathon är ett evenemang där ett bunt människor samlas och i lag eller ensamma bygger något under en begränsad tid. I fredags var det dags för det som fått namnet Hackaway och vi skulle åka till hemlig ort.
 

Vi fick hoppa på en båt och resan tog ungefär två timmar. Med på båten var även sponsorerna Schibstedt och Aftonbladet. Hacket skulle alltså handla om nyheter.


Vi kom fram till den fina lilla ön Ekskäret där det finns en alldeles nybyggd kursgård. Dessutom fick vi veta att själva hacket officiellt skulle starta kl. 12 dagen därpå och hålla på i tolv timmar.Så det fanns tid att upptäcka ön som hade allt från utkikstorn till gungor och bastu (och folk badade i havet!), till huggormar och gömda godisägg.


Filip och jag var ett lag.

På lördagen hackades det!
På söndagen klockan 12 slog de i gongongen och det var dags att samla ihop sig inför presentation.


Och juryn kom med helikopter!


Alla hade gjort så himla fina och fiffiga saker. Det var snabbläsningsmojänger, nyhetsquiz och genusstatistiksuträknare. På bilden är det en väderapp som hette Pepp och Depp med fantastiskt gulliga illustrationer och animationer som ett lag fixat på 24 timmar.

Själva gjorde jag och Filip Reklamavbrottaren en Google-Chrome-extension som blockar reklamen och ersätter den med senaste nyhetsartiklarna. Den var uppskattad (den blir nog officiell i framtiden. Dock använde vi oss av ett api som endast för öppet över helgen). Se hela listan av saker som gjordes en bit ner på sidan här.


När båten gått in till stan igen var Kungsträdgården och våren alldeles på hemvägen.

3 thoughts on “Hackaway!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *