Gagarina

Gagarina


För fyra år sedan gjorde min bror, hans flickvän och jag en bok till Judit i doppresent. Den heter Judit Gagarina och anspelar självklart på Jurij Gagarin som var den förste mannen i rymden.

Den gången skrev vi ut den hemma och satte ihop med ringpärm. Judit älskade den och tuggade, dreglade och läste den tills det inte fanns något kvar något år senare.
Nyligen tog jag tag i detta och satte ihop texterna och bilderna igen och beställde boken via Blurb (där jag tidigare beställt fotoböcker). Nu är den här och det är ju en riktig bok! Inbunden på fint papper som förhoppningsvis håller ett tag. Det återstår att se om Judit minns den och om hon fortfarande tycker om den. Kanske lär hon sig något om rymden. Till exempel att Saturnus har ringar av is och Jupiter jättestark dragningskraft.

Detta var ett av mina första mer seriösa försök att använda mig av illustrator, och det syns. Samtidigt tycker jag att illustrationerna ska vara så och de blir rätt charmiga i sin knackighet.

Lite såhär ser den ut inuti:


Judit är kosmonaut ibland


Och en dag får hon ett brev från hennes bästa vän ekorren Ratatosk.Så hon åker ut i rymden för att hitta honom. Solen vet inte var Ratatosk kan vara, men Judit får ett mystiskt paket.


Hon vinkar till Marsipanerna.


Och hon lyckas fly från Jupiter, men ingen har sett Ratatosk.


Vad som händer sen får ni kanske veta om ni ringer valfritt barnboksförlag och säga ”Den här boken, den borde ni publicera i mängder!”. Det borde väl fungera?

8 thoughts on “Gagarina

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *