Ton i ton rosa

Ton i ton rosaEn tjej och hennes katt. Jag tror de väntar på något men vet inte vad.

Testar det här att rita digitalt i photoshop efter att ha fått inspiration från kollegan Caroline och hennes fina illustrationer. 

Edit: Nu fick bilden namnet Fröken Saudade och katten efter ordet Saudade som på portugisiska betyder ungefär ”Vemodig längtan efter något som kanske aldrig kommer komma”. Tack Jonas!

18 thoughts on “Ton i ton rosa

 1. Så väldigt, väldigt fin. Tycker om precis allt med den, till och med färgskalan trots att jag i vanliga fall inte är så förtjust i rosa alls.

 2. Kattens ansiktstuttryck får mitt hjärta att pingla! Och jag tycker inte ens om katter.
  Fint arbete, gillar särskilt texturen i flickans hår. Hade gärna sett en till detalj i bilden som var lika noggrann. Kanske skorna, soffans stomme eller en bård längst ner på kjolen.

  Saudade är för övrigt ett mycket bra namn och väldigt vackert ord. En av mina favoritbloggare går under samma pseudonym: saudade.ratata.fi

 3. Hej Annika! Otroligt fint. Jag undrar om du använder dej av illustrator också? Jag tycker också att det hade varit jättekul att se hur du arbetar i photoshop. Vad tycker du är fördelar och nackdelar och skillnader mellan de programmen?

  Kram
  Hanna

  1. Jag använder både illustrator och photoshop dagligen. När det gäller just illustration så har de båda sina fördelar och nackdelar. Att rita i photoshop blir typ som att rita som vanligt. Men jag är lite ovan så det kan bli svårt att få "rena linjer". I illustrator går det att flytta på de så kallade banorna tills man är nöjd. Dock är det trist om illustrationerna får just en illustrator-känsla ibland..

  2. aha jag förstår vad du menar. Otroligt kul att se hur det ser ut när man ritar i photoshop. Det blir verkligen mer känsla och karaktär i bilderna. Du har ju världens känsla vad gäller ritandet, färg och ja allting. Gillar det väldigt mkt! Tack för ditt svar. Hejhej

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *