frågesvar – yta

frågesvar – yta

Christine – Vilken är din riktiga hårfärg? Och hur färgar man håret som du har det? Väldigt snyggt, men förundras över det!
Min riktiga hårfärg är någonstans mellan bilderna ovan. En såndär skandinaviskt blond råtta som får rätt fina slingor när solen lyser på men när mörkret och vintern kommer kan det bli brungråmörkblont. Jag gick till frisören för tre år sedan med Elinkans frisyr i tanken och sa ”kanske lite blondare och lite kortare.” Frisören sa: ”Du kanske ska bli riktigt blond och korthårig!” Och så blev det.
Jag varvar bleka hemma och hos frisören. Lite för att de ska få säga att mitt hår fortfarande mår bra.  När frisören och bleker det lägger de även i en kall toning efteråt så det inte blir gult. Dock har jag rätt så kalla toner i mitt hår redan så ibland behövs det inte. Bleker jag utväxten hemma så använder jag Schwarzkopf Blonde L1+ och silverschampo.

‪Josefin – du är söt! och jag måste få fråga, minns att du tonade luggen rosa för ett tag sedan, nu ser ju det ut att vara försvunnet. Min fråga är; har du bara låtit det tvättats ur eller har du även blekt bort det urtvättade? undrar nämligen ifall det försvinner helt tillslut eller om det kommer vara blaskigt rosa kvar i håret och om man måste bleka bort det (mitt hår pallar nog inte blekas så mycket mer!) är så himla sugen på ljusrosa!
Det är försvunnet nu! Det var en väldigt lätt toning i jordgubbsrosa som frisören gjorde istället för silvertoning då hon ansåg att det inte behövdes. Det tvättades ur inom en månad, på slutet kändes det dock mest som att min lugg var smutsig jämt för att den bara hade små små nyanser av nåt annat än det vita i sig. Jag tror det allra sista försvann med silvertoningen jag gjorde nästa gång.
Jag bleker endast utväxten, inget annat. Risken är väl att håret skulle trilla av om det kom blekmedel på det redan blekta håret.

Nathalie – kan inte du visa din garderob? jag är jättenyfiken!
Såhär! Fast hälften är ju inte mitt. Ett par jeans, ett par shorts, resten klänningar och kjolar. Så kan man sammanfatta. Inte så särskilt spännande är den, men jag kanske kan försöka fota mer när jag har något på mig om det skulle önskas.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *