tusch, pappersflygplan och maskerader.

tusch, pappersflygplan och maskerader.

Mamma ringde bara för att säga att jag skrev fint på julkalendern. Då blev jag glad. Det här gjorde mig också väldigt glad. Hon sammanfattade det bra om vad den handlar om.
Den här bloggen har många fler besökare nu än vad den haft tidigare, så jag tänkte att jag skulle ta och presentera mig en sväng (Dessutom får jag ofta frågan av mina vänner ”men Annika, var håller du hus nuförtiden, vad gör du?” Så en presentation är kanske bra även för dem)
Jag heter Annika Bäckström som du säkert redan listat ut. Jag är från Burträsk. Ett ganska litet ställe men vi har vår berömda ost; Västerbottensosten. Den kan bara tillverkas där, men ingen vet varför.
I år fyllde jag 20 år och startade företag och kan därmed kalla mig illustratör hur mycket jag vill. Efter en kort sväng till Skåne bestämde jag mig för att flytta till Karlstad och läsa kultur och konst på Universitetet här och kramas lite mer med min Joakim. Jag bor mest i hans korridor, som faktiskt är världens bästa korridor.
När jag var liten sa jag att jag skulle bli författare och konstnär. Jag ritade en hel massa som liten, sen hittade jag kameran och jobbade mig uppåt genom analoga kompaktkameror och enkla digitala kameror och tänkte att jag skulle bli fotograf. Jag skrev min första dikt i augusti 2006. Ungefär samtidigt startade jag min första blogg tillsammans med min syster (har innan dess haft olika sorters hemsidor sen jag var kanske 12 år). Snart insåg jag att jag ville rita igen och började med det.
Jag har och har haft en hel massa bloggar, kanske 12 stycken totalt. Kan vara fler. Jag är förälskad i kärleken och det är sällan jag blir så glad som när någon berättar sin egen historia eller få vara med och se på avstånd hur två personer möts och träffas och blir kära (Sen så är det ju verkligen inte helt dumt att vara med om det själv). Mitt intresse för detta gör även att jag har en konstig kunskap om det vetenskapliga och biologiska på området.
Jag är ofta vaken på nätterna om jag får. Då är jag som mest kreativ och glömmer allt som oftast bort tiden. Jag kan ibland få för mig att göra frisyrer, sminka mig konstigt, klä mig konstigt. Jag gillar maskerader.
Det här är bloggen som är precis som de flesta andra bloggar; mitt liv och vad som händer i det. En frilansande, studerande illustratör på tjugo somrar, med förkärlek för maskerader, förälskelser, rosetter och pappersflygplan (en kväll vek jag 100 stycken).
Här kan du se mer av mina illustrationer och min konst:
Stjärnfall och Vinterkyssar (Årets Julkalender)
Kramsnö (Julkalender 2007)
och här finns det lite skrivna saker:
Sen så får ni väldigt gärna fråga saker om det är något ni undrar om mig eller om ni vill se något mer här i bloggen eller kanske om ni har helt andra frågor. Om vi utgår från att jag kan allt, så börjar vi där.
Dessutom skulle jag bli jätteglad om jag fick veta vilka ni är. Statistiken kan säga mycket, men den säger inte vad ni heter, vad ni gör, vad ni tycker om mest eller vilken som är er favoritglass (mycket viktigt). Berätta för mig!

12 thoughts on “tusch, pappersflygplan och maskerader.

 1. Jag tycker du är mycket mycket bra fröken Annika. Du skriver väldigt trevligt och dina foton är alltid så fina.

  Jag skriver också gärna och jag fotar en hel del, mycket mer förr än nu dock.
  För närvarande sysselsätter jag mig mest med att försöka somna om nätterna. Det är inte det lättaste av någon okänd anledning.

  Du är bra!

 2. Det finns en liten. liten butik under en rulltrappa i den stora gallerian här. Där säljer dom bara t-shirtar med tryck och butiken är bara stor som halva lägenheten på åsgatan 16. När jag gick förbi i veckan såg jag en vit t-shirt med vikta pappersflygplan på. Då tänkte jag på dig! Det ser ut som du gjort den.

  Min favoritglass är förmodligen magnum classic. Choklad är alltid godast. Fast 88:an ä ju rackarns god och har ett bra namn med.

 3. jag gillar dig, det vet du nog =)
  Det vackraste jag vet är stjärnhimlen. puss på dig, vi ses väl snart? bokar dig på juldagen if it´s possibel.

 4. Hej! din blogg är ganska så hur bra som helst! men du har börjat att rita av min till min födelsedag i sommras, och jag har fortfarande inge hår! :] aha men jag skulle bli himla glad om du ritade klart den och det jag har sett på den är snyggsnyggsnyggt!
  godjul!

 5. Jag älskar Cornetto classico. Och jag heter Kristin och bloggar lite själv. Men jag föredrar att läsa andras, det är lite mer givande. Sen springer jag mycket. Orienterar också. Och har en förkärlek till nytvättade lakan och vita tänder. Kram på dig!

 6. jag heter bea. dina fina teckningar lär mig att andas lite bättre.

  vanilj med krossad choklad är anledningen till att glass uppfanns!

  med rosor på kind
  /bea

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *